Jeugd Red Stars op dreef in Assen

Assen | Acht jeugdleden van Red Stars hebben in Assen gespeeld op het tweede B-ranglijsttoernooi van dit seizoen.

De jeugdleden hadden er duidelijk zin in, want vanaf de poule werd er goed gespeeld en lieten ze zien mee te kunnen met de subtop van Nederland. Bij de jongens junioren, met het grootste deelnemersveld, plaatsten zich voor de troostronde Willem van der Zanden en Pepijn Engels. Van der Zanden eindigde in de kwartfinale en Engels in de halve finale.

Bij de meisjes junioren stonden aan de start Jenny Ge en Maud Verhaegh. Verhaegh werd uitgeschakeld in de troostronde kwartfinale. Ge bereikte de finale hoofdronde en werd tweede. In de categorie kadetten jongens stonden achter de tafel Sem van Gameren, Jules Holtman en Winston Koster. Alle drie werden ze eerste in hun poule en bemachtigden ze een plaats in de hoofdronde. Het toernooi eindigde voor Van Gameren in de kwartfinale en voor Holtman in de halve finale. Winston Koster speelde zich naar de finale om ook hier succesvol te zijn en als winnaar van het toernooi de A-licentie te halen bij de kadetten. Bij de meisjes pupillen kwam in poule Eline Smeets tot haar beste spel en met een goede inzet eindigde Smeets op de eerste plaats en naar de hoofdronde. In halve finale werd ze gestopt in een vreemde wedstrijd. Bij de jongens pupillen speelde Gijs Vreugdenhil een redelijke poule, maar via een derde plaats belande hij in de troostronde. Hierin kwam het einde in de kwartfinale, maar wel een goed gevoel bij het debuut bij de B-licenties. De senioren speelden in Duitsland in Suechteln een toernooi en ook hier waren de resultaten goed met enkele ereplaatsen. Zo eindigde Joop Verblakt in de klasse C op de eerste plaats. Desmond Janssen eindigde in de klasse B op de tweede plaats en Maarten Peters werd hierin derde. Voor de rest werd er goed gespeeld en werd de dag afgesloten met een mixdubbel en een plankentoernooi.


JSK

Venray | De Jeugd Sport Kennismakingsdagen (JSK) komen er weer aan. Liefst 37 verenigingen bieden hun sport of activiteiten gratis aan vanaf medio februari tot en met juni gedurende drie of vier dagen. Hiervoor is aan alle leerlingen van de lagere scholen in Venray inclusief kerkdorpen een boekje uitgereikt met de mogelijkheden. Inschrijven kan via www.jskvenray.nl. De uiterste digitale inschrijfdatum is 18 januari.