Afbeelding

Achtste Jumping Indoor Leunen

Leunen | In het weekend van 5 t/m 8 januari 2017 vindt de achtste editie van Jumping Indoor Leunen (JIL) plaats in Manege Hermkushof in Merselo.

Op zaterdagavond staat het teamspringen weer op het programma, net zoals in de eerste edities van JIL. Voorzitter Kim Verstappen van Rijvereniging Ons Genot: "Tijdens de rubriek teamspringen verschijnen er per team drie deelnemers aan de start die mét en zonder paard een aantal hindernissen/obstakels nemen. Een soort estafetterace op tijd, waarbij de toeschouwers hun zijn favoriet aanmoedigen. Een hele spannende rubriek, aansluitend begint het ruiterbal in de kantine." Tijdens de vierdaagse wedstrijd verschijnen bijna 1000 deelnemers aan de start. Op donderdagavond wordt gestart met een springrubriek voor jonge en onervaren combinaties (oefenspringen). Op vrijdag en zaterdag zijn er springrubrieken in alle klassen voor de paarden. Op zondag worden naast alle springrubrieken voor pony's dit jaar ook twee springrubrieken voor paarden verreden, het Z en een 1,40-rubriek. "Het is geweldig om een mooie wedstrijd voor de paardensport te organiseren. Ieder jaar wordt geprobeerd de wedstrijd te optimaliseren en de kwaliteit te verhogen, zodat JIL voor onze deelnemers en voor het publiek een superwedstrijd wordt." Tijdens JIL worden ook de fokkers van de winnende paarden geëerd. "De fokkers zorgen ervoor dat de kwaliteit van de springpaarden blijft groeien. Voor de fokker van het winnende paard wordt per rubriek een fokkerspremie beschikbaar gesteld. Dit geldt voor alle rubrieken op vrijdag en zaterdag." De toegang voor publiek is op alle dagen geheel gratis. Het volledige programma van de wedstrijd staat op www.ruitersportleunen.nl. RV Ons Genot is ook te volgen op Facebook.

Foto: Kim Verstappen in actie met Dukaat in de klasse ZZ. Dukaat is gefokt door en in eigendom van Piet en Mia Kuenen uit Veulen.


Trainingen jeugd Vlakwatercross

Venray | ATV Venray houdt op de zaterdagen 14 en 21 januari voor de jaarlijkse Vlakwatercross extra trainingen voor kinderen die willen deelnemen aan dit tweedaags evenement.

Op het parkoers in het bosgebied van Vlakwater worden deze extra trainingen gehouden en ze zijn bestemd voor jongens en meisjes die willen deelnemen op zaterdag 28 januari aan de Peel en Maas Scholierenlopen en/ of op zondag 29 januari aan de Jumbo-jeugdlopen. De start is beide dagen om 10.00 uur op het terrein achter het Perdstalgebouw bij Jong Nederland. De deelname is gratis. Meer informatie via www.atvvenray.nl of e-mail info@atvvenray.nl.