Trienekens blijft trainer SV Venray

Venray | Jan Trienekens blijft trainer van de vrouwenselectie van SV Venray.

Zijn contract wordt met een seizoen verlengd. 'Jan heeft zich de afgelopen maanden met succes ingewerkt binnen onze vereniging en is samen met het team van dames 1 goed onderweg als het gaat om handhaving in de hoofdklasse', meldt de voetbalvereniging op haar website. 'Wij kijken, samen met Jan, met veel vertrouwen uit naar de toekomst'. De Venlonaar was afgelopen seizoen de opvolger van Bart Denissen die na een succesvolle voetbaljaargang, Venray werd kampioen in de eerste klasse en promoveerde naar de hoofdklasse, vertrok naar de meidenafdeling van het Duitse Borussia Mönchengladbach.

Jenneskens langer bij Ysselsteyn

Ysselsteyn | Ruud Jenneskens uit Venray is ook volgend seizoen hoofdtrainer van SV Ysselsteyn. Hij heeft zijn contract met een jaar verlengd.

Jenneskens begint aan zijn tiende seizoen bij SV Ysselsteyn, waarvan het vierde als hoofdtrainer van de vierdeklasser. Vorige week pakte Ysselsteyn zonder zelf te spelen de eerste periodetitel in de vierde klasse F. De ploeg van Jenneskens is tevens als koploper aan de winterstop begonnen. Ruud Jenneskens volgde medio 2013 Noud Janssen als trainer op.

Gianluca Maria van JVC naar TEC

Venray | Gianluca Maria (24) maakt per direct de overstap van derdedivisionist JVC Cuijk naar de in degradatiegevaar verkerende topklasser TEC in Tiel.

De Venraynaar heeft gebruikgemaakt van de nieuwe regel in het amateurvoetbal. Spelers met een bij de KNVB geregistreerd contract kunnen onder bepaalde voorwaarden in de winterstop een transfer maken. Maria, international van Curacao en opgegroeid in Venray, verruilt de middenmoot van de derde divisie voor de kelder van de tweede divisie. Hij heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot 30 juni 2018 aan de club verbindt. Maria wordt bij TEC herenigd met zijn voormalige PSV-jeugdtrainer Frits van der Berk.

Kousounis weg bij SSS'18

Overloon | Christos Kousounis (49) is weg bij SSS'18. De trainer en de Overloonse voetbalvereniging hebben donderdagavond besloten te breken. 'De visie van de trainer sluit niet aan bij die van de groep', zo meldt het bestuur in een persbericht.

De Griek was bezig aan zijn eerste seizoen bij de vrouwen van SSS'18. Behalve Kousounis zijn de assistenten Patrick Ox en Wim Slijkhuis ook per direct opgestapt bij de eersteklasser uit Overloon. Het boterde al langere tijd niet tussen de coach en een deel van de spelersgroep. SSS'18 staat met vier punten laatste in de eerste klasse D. De trainer hield onlangs met zijn selectie een crisisoverleg, maar dat klaarde de lucht niet. Na een gesprek met het bestuur besloten beide partijen te breken. "Als ik er zoveel energie in stop, dan moet het wel zin hebben en dan moet iedereen erachter staan. Als ik zie dat het niet zo is, dan stop ik ermee. Een aantal dragende speelsters stond niet achter mijn visie, zij dreigden hun basisplaats kwijt te raken en waren negatief over de veranderingen. Daar is het bestuur voor gezwicht."