Podium voor (top)sporters

venray | In de categorie sporter met een beperking zag Lucie Houwen haar bronzen plak op de Paralympische Spelen rolstoelbasketbal beloond met de Venrayse sportprijs. De twee andere genomineerden waren de G-judoka's Jasper Holtackers en Jurgen van der Heijden. Sportwethouder Lucien Peeters mocht de Breedtesportprijs uitreiken aan de Jeugdsport Kennismakingsdagen, die meer stemmen kregen dan de samenwerkende paardensportverenigingen Venray en de breedtesportprojecten van St. Christoffel.

Ron van der Hoff werd uitgeroepen tot trainer van het jaar 2016. Hij nam als bondscoach van de Nederlandse handboogploeg deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waar Sjef van den Berg net naast de bronzen medaille greep. In januari dit jaar werd hij bovendien uitgeroepen tot de beste handboogcoach van de wereld van 2015. Bijzonder: Ron van der Hoff was in 1996 bij het eerste Venrayse sportgala de winnaar bij de mannen. Groot applaus was er voor Henk Willems, die tot zijn verrassing de prijs Vrijwilliger van het jaar 2016 in ontvangst mocht nemen. Hij is de kartrekker van bijna alle sport voor de lagere schooljeugd in de wijk Brukske en tevens vrijwilliger
bij SV Venray.

Vrijdagavond is op Peel en Maas TV een verslag van het gala te zien. Aanvang: 19.00 uur (herhaling elk uur tot en met zaterdag 18.00 uur).


'Voetbal is veilig op kunstgras'

VENRAY | Voetballen op kunstgras met rubberkorrels is veilig. Dat meldt het RIVM dat een onderzoek uitvoerde naar de schadelijke gevolgen voor de gezondheid.

Tijdens het spelen komen er heel kleine hoeveelheden van verschillende stoffen vrij, maar de risico's zouden verwaarloosbaar zijn. De schadelijke stoffen zitten in de rubberkorrels opgesloten en komen daarom slechts in zeer kleine hoeveelheden vrij.
De KNVB is blij met het onderzoek waarvan dinsdag de uitkomsten werden gepresenteerd. "De onzekerheid die er was om te voetballen op kunstgras met rubbergranulaat is daarmee weg", stelt de voetbalbond. "Voetballers, ouders, clubs en KNVB kunnen nu verder. Het sein staat op veilig."

SV United beschikt als enige voetbalclub in de gemeente Venray over een kunstgrasveld. Het bestuur van SV United heeft steeds de lijn van de KNVB gevolgd en het kunstgrasveld gewoon gebruikt. Dat gold ook voor SSS'18 (Overloon) en Volharding (Vierlingsbeek). SV Venray besloot twee weken geleden voorlopig geen uitwedstrijden meer op kunstgras te spelen. Vanwege de onzekerheid over mogelijke gezondheidsrisico's. De KNVB legt de verantwoordelijkheid voor aanleg en gebruik van kunstgrasvelden bij de clubs en de overheid neer. De gemeente Venray heeft nog geen besluit genomen over het toekomstig gebruik van rubberkorrels op kunstgrasvelden.

De voetbalbond blijft de adviezen van het RIVM opvolgen. Dit instituut is namens de overheid aangewezen voor kwesties op het gebied van milieu en volksgezondheid. De KNVB vindt het belangrijk dat leden veilig en gezond kunnen voetballen en heeft vertrouwen in de deskundigheid van het RIVM.


Straatnaam
in ere hersteld

Blitterswijck | De zijweg naar het terrein langs de Maasweg in Blitterswijck krijgt officieel de naam Kasteellaan. Burgemeester en wethouders hebben de straatnaam officieel vastgesteld.

Het gaat om de ververbindingsweg van de Maasweg naar het terrein waar het St.-Antonius-Abt Gilde zich gaat vestigen. Op deze plek zullen in de toekomst veel mensen verblijven. Het is dan ook belangrijk dat onder andere hulpdiensten niet hoeven te zoeken naar de locatie. Daarom heeft het college besloten deze weg een officiƫle straatnaam te geven. Hiermee wordt een stukje historie in ere hersteld. De weg stond van oudsher al bekend als
de Kasteellaan.