Afbeelding

"Vermissing groot mysterie"

Venray | De politie doet een dringende oproep om uit te kijken naar de fiets van de vermiste Herman Philipsen.

De 76-jarige man is vermoedelijk vertrokken op een zwarte elektrische damesfiets van het merk Sparta (foto). De fiets heeft een lage instap. Op de gezochte fiets zit een zadelhoesje van grijs stof/bont. Aan de fietsdrager hangt één fietstas.

Aan het stuur zit vermoedelijk een lang, felgroen gekleurd hangslot. Herman Philipsen wordt sinds 12 december 2016 vermist.

Hij is die dag voor het laatst gezien bij de rotonde Noordsingel/Raadhuisstraat in Venray, om 07.30 uur.

De familie van Philipsen maakt zich grote zorgen om zijn gezondheid. "Hij heeft medicatie nodig en heeft waarschijnlijk niet alles meegenomen toen hij vertrok", zegt een zeer verontrust familielid. "Een meisje heeft op de eerste dag van de vermissing gemeld dat ze Herman mogelijk in Beugen heeft gezien, maar die tip heeft geen resultaat opgeleverd." Er is ook met speurhonden van de Stichting Signi gezocht bij de Maas in Well en Wellerlooi. "Die honden hebben zijn spoor vanuit Venray gevolgd, en er zijn duikers ingezet, maar ook dat heeft helaas nog niks concreets opgeleverd. We hebben het idee dat hij niet meer onder ons is, maar blijven hoop houden en geloven dat we Herman toch nog levend vinden. Nee, we hebben geen idee wat er gebeurd is. Zijn vermissing is voor ons een groot mysterie."

Tips over de vermissing van Herman Philipsen zijn welkom bij de politie via telefoon 0900-8844.


Concert harmonie

Horst | De Koninklijke Harmonie van Horst verzorgt op zondag 8 januari om 14.00 uur een nieuwjaarsconcert in 't Gasthoes in Horst.

Het nieuwe jaar wordt gestart met een extra feestelijk tintje: de harmonie van Horst bestaat namelijk 200 jaar. Er vindt een muzikale tijdreis plaats, met de hoogtepunten die de harmonie de afgelopen 200 jaar beleefd heeft. De officiële aftrap van het jubileumjaar wordt geopend met het werk Colours gecomponeerd door Ger de Mulder en speciaal geschreven voor het jubileumjaar.

Kaarten voor dit nieuwjaarsconcert van de Horster harmonie zijn verkrijgbaar via tickets.nl/tickets/harmoniehorstnc, www.harmonievanhorst.nl en bij Salon Du Trezo.