Afbeelding
Foto: Kiki Jaspers

Vitaal ID
verlegt grenzen

In februari van dit jaar opende Loes Heldens haar eigen praktijk Vitaal ID in Oostrum. Na bijna een jaar tijd is het tijd om haar grenzen te verleggen. Ze zocht en vond een nieuwe uitdaging: "Ik ga me nog meer dan voorheen ook op de zakelijke markt begeven. Samen met ondernemers bekijken waarom sommige processen niet zo lopen, zoals zij zouden willen. De koe bij de horens vatten, durven te benoemen wat er fout zit om vervolgens naar oplossingen te zoeken."

Acht jaar werkte Loes Heldens als fysio- en manueeltherapeute in loondienst. Eind vorig jaar hakte ze de knoop door om voor zichzelf te beginnen. Sinds de start neemt haar eigen bedrijf een vogelvlucht. "Ik geloof er in dat ieder lichaam herstelt, zodra je de juiste oorzaken vindt. Jouw lijf, hoofd, hart en omgeving kunnen invloed hebben op de gezondheid. Deze factoren zijn groeikansen wanneer je ze leert begrijpen en jouw gedrag hierop kunt aanpassen."

Haar specialisme komt het meest tot haar recht bij chronische hoofdpijn, lage rug- en nekpijn. Zeker als klachten langer dan twaalf weken duren en niet vanzelf minder worden. "Maar ook als klachten al jaren aanwezig zijn", vult ze aan. "Ik zie mensen niet als pijnpatiƫnt, maar door personen in kaart te brengen kan ik verrassende inzichten verwerven. Een eerste vereiste is wel dat mensen, onder een goede begeleiding, hun comfortzone durven te verlaten."

De ervaring die ze heeft opgedaan bij particulieren wil ze nu in een bredere context gebruiken. Ze ziet het als een 'nieuwe uitdaging' om zich meer op de zakelijke markt te gaan begeven. "De beleidsbepalers in bedrijven hebben een bepaalde manier van denken en doen. Wanneer het gevoel heerst dat er meer in het bedrijf zit, maar het lukt niet om dit om te zetten in resultaat. De vraag stellen waarom iets niet lukt. Bij ondernemers gaat het om euro's en uren, om meetbare resultaten. De reden waarom meetbare resultaten uitblijven kan heel erg verschillen. Het bedrijfsdoel strookt niet met het persoonlijke doel van de beleidsbepaler, de productiviteit of de tevredenheid van de werknemers is laag of de angst is te groot om de huidige 'comfortzone' te verlaten. Om uiteindelijk patronen inzichtelijk te maken en de verantwoordelijkheid neer te leggen bij diegene waar die hoort."

Vitaal ID is gevestigd aan de Hoefslag 5 in Oostrum, telefoon 06-57774957. Voor meer informatie: www.vitaalid.nl.

Foto: Fotografie Kiki Venray.