Merselo klopt SVO

SVO-Merselo 6-10 (2-3). Doelpunten Merselo: Aniek van den Heuvel (3x), Jacqueline van Meijel, Nikky Zegers, Femke Claessens, Anke Zegers, Lisa Verhoeven, Angela Litjens en Marieke van Rheden.

Ooij | De korfbalsters van Merselo klopten SVO in de tweede klasse A: 6-10. Merselo begon in Ooij sterk aan de wedstrijd, maar kon in de eerste helft qua score niet écht afstand nemen van de thuisploeg. Na de 2-3 ruststand lukte dat in de tweede helft wel. De gasten keken weliswaar even tegen een 4-3 achterstand aan, maar schakelden vervolgens een tandje bij en pakten verdiend de overwinning.

De doelpunten van Merselo kwamen op naam van Aniek van den Heuvel (3), Jacqueline van Meijel, Nikky Zegers, Femke Claessens, Anke Zegers, Lisa Verhoeven, Angela Litjens en Marieke van Rheden.

Manual haalt uit

BSAC 3-Manual 4-22 (3-12). Doelpunten Manual: Maaike Lipman, Loes van Dijk en Jonna Kessels (allen 5x), Jantine Rongen, Lisa de Vries en Hanneke Wijnands (allen 2x) en Nicole Bouten.

Maasbree | Manual won zondagmiddag in de tweede klasse het uitduel met BSAC 3 met grote cijfers.

De handbalsters uit Venray versloegen in Maasbree de hekkensluiter met 4-22. Manual begon sterk en stond al snel met 1-10 voor. Na een 3-12 ruststand voerde de Venrayse ploeg de score in de tweede helft verder op. Mede door de sterke verdediging van de gasten en uitstekend keeperswerk van Katrijn Lenssen wist de thuisploeg nauwelijks kansen te creëren en doelpunten te scoren.

Volleybalsters onder de maat

Volley Meerkerk'95-ActiveRooy 3-1. Setstanden: 25-17, 21-25, 25-21 en 25-13.

Meerkerk | De volleybalsters van ActiveRooy leden zaterdag een 3-1 nederlaag in de uitwedstrijd tegen Volley Meerkerk'95. De thuisploeg pakte in de eerste set meteen een aantal punten voorsprong en gaf die niet meer uit handen: 25-17. In de tweede set herstelde de Venrayse ploeg zich uitstekend en trok de stand in sets gelijk: 21-25. In de derde en vierde set speelde ActiveRooy onder de maat. Volley Meerkerk'95 profiteerde dankbaar en trok met twee gewonnen sets (25-21 en 25-13) de wedstrijd naar zich toe. "We speelden met name in de laatste sets onder de maat en maakten teveel persoonlijke fouten. Het lukte allemaal niet", aldus een teleurgestelde speelster Susan van der Putten na afloop. Door de nederlaag blijft ActiveRooy in de gevarenzone van de tweede divisie D. ActiveRooy hervat de competitie op zaterdag 14 januari met een thuiswedstrijd tegen VC Volt uit Beers. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 18.00 uur.

Winst ActiveRooy

HLB Van Daal 3-ActiveRooy 1-3. Setstanden: 25-18, 17-25, 20-25 en 14-25.

Den Dungen | De volleyballers van ActiveRooy wonnen zaterdag de uitwedstrijd tegen HLB Van Daal 3: 1-3. In Den Dungen ging de thuisploeg met de eerste set aan de haal 25-18. De gasten uit Venray kwamen vervolgens op stoom en lieten in de drie opvolgende sets HLB Van Daal 3 kansloos: 17-25, 20-25 en 14-25. ActiveRooy gaat de korte winterstop in op een vijfde plaats in de promotieklasse. Op zaterdag 14 januari speelt ActiveRooy in sporthal De Wetteling tegen Nuvo'68, aanvan 18.00 uur.