Simpele uitzege De Peelkorf

Rooi-De Peelkorf 10-23 (3-12). Doelpunten De Peelkorf: Linda Verlijsdonk en Marly van Asten (beiden 5x), Lisa Verlijsdonk (4x), Pia Bartray, Tina Janssen en Eline Claessens (allen 3x).

St. Oedenrode | In de hoofdklasse D won koploper De Peelkorf eenvoudig het uitduel met Rooi. De gasten uit Ysselsteyn, die het alleen in de eerste vijf minuten moeilijk hadden met het spel van de thuisploeg, zegevierden met royale cijfers: 10-23. In de eerste helft draaiden de gasten na de openingstreffer van Rooi de duimschroeven aan. Via 3-5 werd mede door goed verdedigingswerk uitgelopen naar 3-12 bij rust. Na de pauze wist De Peelkorf scherp te blijven spelen en rustig door te blijven scoren. Verdedigend was het wisselend waardoor Rooi nog zeven keer wist te scoren. Opvallend was dat na twee wissels een blessure ervoor zorgde dat De Peelkorf de wedstrijd met zeven speelsters moest beƫindigen. Dit zorgde ervoor dat in de laatste tien minuten de juiste scherpte weer terug was en in die fase werden vier doelpunten gemaakt en hoefden de gasten slechts een tegendoelpunt te incasseren. De Peelkorf was duidelijk de betere ploeg en op de zege viel niets af te dingen.

Oranje Wit besluit met nederlaag

Altior-Oranje Wit 13-10 (5-5). Doelpunten Oranje Wit: Dionne Drabbels (3x), Maureen Drabbels en Jessica Klaassens (beiden 2x), Aniek Drabbels, Janne Gellings en Carlijn Bonants.

Heeswijk-Dinther | Oranje Wit ging in de hoofdklasse D ietwat geflatteerd onderuit tegen het hoger op de ranglijst geklasseerde Altior uit Heeswijk-Dinther: 13-10. De gasten uit Leunen zeker niet de mindere van de veel met snijballen spelende thuisploeg, maar trokken uiteindelijk toch aan het kortste eind. De thuisploeg opende de wedstrijd met een benutte strafworp. De gasten uit Leunen waren niet onder de indruk en in een boeiende eerste helft scoorden beide ploegen met de regelmaat van de klok. Halverwege het duel tussen twee teams die qua niveau aan elkaar gewaagd waren was de stand in evenwicht (5-5). Ook na de pauze had Altior moeite met Oranje Wit dat uitstekend stond te verdedigen. Toch wist de thuisploeg een gat van drie treffers te slaan en daarmee het duel te beslissen. De Leunse korfbalsters slaagden er niet in om dichterbij te komen en moesten uiteindelijk opnieuw een nederlaag incasseren. De doelpunten van Oranje Wit kwamen op naam van Dionne Drabbels (3x), Maureen Drabbels en Jessica Klaassens (2x), Aniek Drabbels, Janne Gellings en Carlijn Bonants.

Moeizame zege SVOC'01

Rietvogels-SVOC'01 14-16 (8-5). Doelpunten SVOC'01: Rian Willems (6x), Maartje Janssen (4x), Marloes Cox, Femke Kleeven en Sofie de Mulder (allen 2x).

Riethoven | Koploper SVOC'01 won zondag in de overgangsklasse B moeizaam van Rietvogels. Het duel in Riethoven eindigde in 14-16 zege voor de gasten, die halverwege tegen een 8-5 ruststand aankeken. SVOC'01 liet zich in de eerste helft niet van zijn beste kant zien, maar na de rust was de eerste score voor de gasten. De daaropvolgende inhaalrace eindigde vervolgens in een nipte zege: 14-16. De doelpunten van SVOC'01 werden gescoord door Rian Willems (6x), Maartje Janssen (4x), Marloes Cox, Femke Kleeven en Sofie de Mulder (allen 2x).