Afbeelding
Foto: Ron Koenen

Taarten bakken voor goede doel

Venray | "Het is een beetje uit de hand gelopen, ja. Maar het is zo mooi om samen met je zonen taarten te bakken voor het goede doel."

Hij zegt het met een lach. Jack Smetsers en zijn twee zonen Rick en Tom hebben het er maar druk mee. Dinsdag waren ze in de keuken van De Stad in hartje Venray druk bezig met het bakken van maar liefst 67 taarten voor het goede doel van Serious Request. Voor 5 euro per stuk. "Al die verdiende euro's brengen we vrijdag naar het Glazen Huis in Breda."

In samenwerking met het Rode Kruis zoekt Serious Request jaarlijks een stille ramp. Dat is een doel dat vanwege zijn sluimerende aard buiten het zicht van de media blijft. Dit jaar is dat de onnodige sterfte aan longontsteking bij kinderen. Jack Smetsers en zijn twee zonen Rick en Tom zetten zich al een paar jaar in voor de Serious Request. Jack heeft een passie voor het bakken van leuke, mooie en lekkere taarten en dit jaar doet hij dat voor het goede doel. Hij liet daarom op de school van zijn kinderen, De Kruudwis, een brief uitdelen waarmee een taartje besteld kon worden. Wat hij zelf niet voorzien had, is de enorme respons. "Maandagavond is de inschrijving gesloten. Het is mooi dat de actie zo aanslaat, ik vind het ook belangrijk dat onze kinderen zich inzetten voor goede doelen. Vorig jaar haalden ze voor Serious Request flessen op en zijn we naar het Glazen Huis in Heerlen geweest om het geld ter plekke af te leveren. Zaterdag gaan we de taarten persoonlijk naar al onze 'klanten' brengen."

Foto: Henk Lammen.