Achtste Jumping Indoor Leunen

Leunen | In het weekend van 5 t/m 8 januari 2017 vindt de achtste editie van Jumping Indoor Leunen (JIL) plaats in Manege Hermkushof in Merselo.

Net zoals eerdere edities heeft de organisatie een goed gevuld programma met afwisselende springrubrieken. Op zaterdagavond staat het teamspringen weer op het programma, net zoals in de eerste edities van JIL. Een wedstrijd vol spanning en sensatie voor deelnemers maar ook zeker voor publiek.

Voorzitter Kim Verstappen van Rijvereniging Ons Genot legt enthousiast uit: "Tijdens de rubriek teamspringen zullen er per team drie deelnemers aan de start verschijnen die mét en zonder paard een aantal hindernissen/obstakels zullen nemen. Een soort estafetterace op tijd waarbij het publiek hun favoriet aanmoedigt. Een hele spannende rubriek met aansluitend een 'ruiterbal' in de gezellige kantine." Tijdens de vierdaagse wedstrijd verschijnen bijna 1000 deelnemers aan de start. Op donderdagavond wordt gestart met een springrubriek voor jonge en onervaren combinaties (oefenspringen). Op vrijdag en zaterdag zijn er springrubrieken in alle klassen voor de paarden. Op zondag worden naast alle springrubrieken voor pony's dit jaar ook twee springrubrieken voor paarden verreden, het Z en een 1,40-rubriek.

"Het is geweldig om een mooie wedstrijd voor de paardensport te organiseren, ieder jaar wordt geprobeerd de wedstrijd te optimaliseren en de kwaliteit te verhogen. Zodat JIL voor onze deelnemers en voor het publiek een superwedstrijd wordt." Tijdens JIL worden ook de fokkers van de winnende paarden geëerd. "De fokkers zorgen ervoor dat de kwaliteit van de springpaarden blijft groeien. Voor de fokker van het winnende paard wordt per rubriek een fokkerspremie beschikbaar gesteld. Dit geldt voor alle rubrieken op vrijdag en zaterdag." De toegang voor publiek is op alle dagen geheel gratis. Het volledige staat op www.ruitersportleunen.nl en op de Facebookpagina van de vereniging.


Verlengde openingstijden bij Brauckmann

Venray | "Als auto-eigenaar en ondernemer wilt u gemakkelijk, snel en zonder zorgen geholpen worden bij het onderhoud van uw personenauto en/of bedrijfswagen."

Dat zegt directeur Edgar Brauckmann. "Bij Vakgarage Brauckmann bent u verzekerd van optimale dienstverlening, gekwalificeerde medewerkers en vakkundig onderhoud aan uw voertuigen. Maar ook voor haal- en brengservice, passend vervangend vervoer en een persoonlijke benadering bent u bij ons aan het juiste adres. Vakgarage Brauckmann is het bedrijf bij uitstek voor uw privé, lease en zakelijke onderhoud. Veel klanten maken al gebruik van onze dienstverlening. Dankzij onze snelle service, deskundigheid, flexibiliteit en de goede ligging zien ze ons als de partner bij uitstek voor hun automobiel." Vakgarage Brauckmann heeft de laatste jaren hard gewerkt aan de kwaliteit van haar diensten. "Zo zijn we van de 3400 BOVAG autobedrijven in Nederland in het jaar 2013-2014 tweede van alle BOVAG-bedrijven geworden. Tevens zijn we ISO-gecertificeerd en al meer dan 1400 klanten hebben ons een gemiddeld cijfer van 9,1 gegeven op de onafhankelijke beoordelingssite Klantenvertellen.nl. Verder is Vakgarage aan gesloten bij Vakgarage Professional om de zakelijke klant nog beter te kunnen helpen. Ook zal begin volgend jaar Vakgarage Brauckmann aansluiting krijgen bij Autoglaz. Hiermee kunnen en mogen we voor alle verzekeringsmaatschappijen ruiten repareren en vervangen met directe afhandeling naar de maatschappij."

Om de dienstverlening nog verder te verbeteren gaat Vakgarage Brauckmann vanaf januari de openingstijden verruimen. "We zijn dan geopend van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur, op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur. We ontvangen u graag aan de Hulst 23 in Oostrum-Venray", besluit Edgar Brauckmann. Voor meer informatie kijk op de website www.brauckmann.nl.


Bezoekersrecord eindejaarsconcert

Venray | Het Venray's Mannenkoor heeft zaterdag flink uitgepakt tijdens zijn jaarlijkse Eindejaarsconcert. Doordat het in de Evenementenhal Venray plaatsvond, konden meer bezoekers het concert bijwonen.

De organisatie had dit jaar gekozen voor een promsconcert met als titel Classic meets Pop. Meer dan 1200 bezoekers, een record, kregen een niet aflatende en gevarieerde muziekstroom te horen. De concertcommissie had voor een afwisselend programma gezorgd, met een mix van klassiek en pop, met optredens van bekende Nederlanders, en van lokaal muzikaal talent. Musicalster en tv-presentatrice Kim-Lian van der Meij zong voor en na de pauze bekende internationale hits als Mamma Mia van Abba of Let's get it loud van Jennifer Lopez. Ze was verrast om zo'n enthousiast publiek en zo'n groots opgezet concert aan te treffen in Venray. "Mijn indruk van het Venray's Mannenkoor is vooral dat het een groot koor is. Verder zijn ze goed, érg goed, en gezellig!" Het gelegenheidskoor met 38 mannen slaagde erin om na slechts vier repetities een Beatles-medley te zingen. René Francken, projectleider van dit concert: "Dat is mooi om te horen, want dat was toch een belangrijke reden om met dit gelegenheidskoor te starten. We zijn een groot koor, en als we dat willen blijven, blijft er nieuwe aanwas van leden nodig. De evaluatie volgt nog, maar ik denk dat dit gelegenheidskoor een goed initiatief was." Alle solisten, het koor en de Philips Harmonie Orkest sloten af met I'm dreaming of a White Christmas, waar het publiek bij aansloot. Tijdens de afterparty bleef het grootste deel van de bezoekers nog napraten. De Blue Band uit Leunen zorgde met hun aanstekelijke optreden dat het nog laat gezellig bleef in de Evenementenhal. Zaterdagavond is op Peel en Maas TV een verslag te zien. Aanvang: 19.00 uur (herhaling elk uur tot en met maandag 23.00 uur).