Afbeelding

Koninklijk lintje voor Harrie Bloemen

Venray | Burgemeester Hans Gilissen heeft een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Harrie Bloemen (87) uit Venray. Harrie Bloemen ontving het lintje zaterdagmorgen ter gelegenheid van een feestelijke bijeenkomst voor de vrijwilligers van het Museum van de Psychiatrie ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van het museum.

Harrie Bloemen werkte vele jaren in de geestelijke gezondheidszorg bij het Psychiatrisch Centrum Venray/Vincent van Gogh Instituut. Vanuit betrokkenheid bij zijn werk nam hij eind zestiger jaren met een tweetal collega's het initiatief tot de oprichting van een museum over psychiatrie.

Venray en de zorg voor psychiatrische patiƫnten zijn al meer dan honderd jaar onlosmakelijk met elkaar verbonden. In 1977 werd het Museum van de Psychiatrie geopend. Vanaf het begin is Harrie Bloemen bestuurslid van dit museum.

Hij verzorgt daarnaast lezingen over de geschiedenis van de psychiatrie en rondleidingen. Er zijn besprekingen gaande dat in 2017 het museum, samen met het Venrays Museum, over gaat naar het Borggraaf Paviljoen, museum van streek en geest. Harrie Bloemen maakt deel uit van een commissie die deze overdracht voorbereidt. Harrie Bloemen was ook ruim twintig jaar actief voor het Rode Kruis, afdeling Venray. Hij heeft EHBO-posten opgericht in Venray waarvoor hij nieuwe vrijwilligers wierf en trainingen verzorgde. Hij is tevens al sinds 1961 een enthousiast vrijwilliger bij natuur- en milieuorganisatie IVN Geijsteren-Venray en vanaf 1976 lid en vrijwilliger bij het Venrays Mannenkoor. In de afgelopen jaren heeft hij zich sterk gemaakt voor het behoud van het monument ter nagedachtenis van de slag om Venray in 1944 waarbij 40 psychiatrische patiƫnten het leven verloren. Inmiddels is het monument herplaatst naar het centrum van Venray.

Harrie Bloemen is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto: Hoedemaekers Venray.


Kerstsfeer in molen Merselo

Merselo | De molen in Merselo is op maandag 26 december geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

De bossen rond Merselo zijn uiterst geschikt voor een wandeling. Daarna kan er genoten worden van warme drank in de molen. Bij voldoende wind draait de molen en ook een rondleiding door een van de molenaars is de moeite waard.

BZB Unplugged in Vierlingsbeek

Vierlingsbeek | Voor de tweede keer komt BZB met zijn Unplugged Tour naar Herberg Thijssen in Vierlingsbeek.

De zaal gaat op zondag 15 januari open om 15.00 uur. BZB is na ruim twee decennia nog steeds een begrip in het Nederlandse livecircuit. Met een enorme brok ervaring is de band uitgegroeid tot een muzikale kameleon die zich op elk podium past. Of dit nu is in een feesttent, in een kroeg, in het theater of op een festival. Dit bewezen de muzikanten al op festivals als Pinkpop, Parkpop, FestyLand, Lowlands, Paaspop, Zwarte Cross en Vierlingsbeek Open Air. Gewapend met krakers zoals Echte Vrienden, Koning Pintenman, Ik Leer Het Nooit en de Bankzitter tovert BZB elke zaal, tent of festivalweide moeiteloos om in een feestende massa. In het voorprogramma staat The Wetnecks, bestaande uit zeven broers uit Alabama (USA). Meer informatie en kaartverkoop via de website www.herbergthijssen.nl.