Anita Bijvoet (midden) zong samen met de bewoners kerstliederen.
Anita Bijvoet (midden) zong samen met de bewoners kerstliederen. Foto: Henk Lammen

"Het was fantastisch"

Venray | De bewoners van verzorgingshuis Het Schuttersveld in Venray kregen zaterdag door de dames van Lionsclub Venray Peelparel een kerstmiddag aangeboden.

Door Henk Lammen

Venray | Ruim twintig bewoners hadden zich verzameld in de gemeenschappelijke ruimte van het verzorgingshuis. Samen met Anita Bijvoet, en op piano begeleid door Els Peterink, werden kerstliedjes gezongen en een kopje koffie en thee en heerlijk door de leden van de dames serviceclub zelfgemaakt gebak geserveerd. Aan het einde van de middag kregen de bewoners nog een aardigheidje in de vorm van ook eigen gemaakte koekjes en een kerstwens.

Kerstklassiekers als O Dennenboom, Stille Nacht en U zijt wellekome passeerden de revue. De bewoners genoten met volle teugen. Na afloop typeerde een van hen treffend de sfeer van de middag: "Normaal doet hier iedereen alles alleen. Nu hebben we de middag samen beleefd. Het was echt fantastisch." Maaike Boekwijt van Lionsclub Venray Peelparel had ook zichtbaar genoten van de activiteit: "Voor even konden de bewoners weer de kerstsfeer van vroeger proeven. Het was een hele mooie middag." Marilou Looman: "Een van de bewoners wilde niet komen omdat haar vriendin onlangs is overleden. Ze is toch gekomen en was heel dankbaar. In gedachten was haar vriendin er bij en was de kerstgedachte voelbaar. Het is prachtig om te horen dat een klein gebaar zoveel kan betekenen."