Afbeelding

Hal voor Helpende Handen India

Venray | Ongeveer duizend kansarme psychiatrische patiënten en mensen met een verstandelijke beperking, maken regelmatig gebruik van de door Helpende Handen geboden mogelijkheid een dokter of psychiater te bezoeken.

Deze mensen wonen vaak in kleine afgelegen dorpjes in de omgeving van de stad Coimbatore in India. Ze moeten ver en lang reizen. Ze worden begeleid door familieleden en dorpsbewoners. Doordat er veel patiënten op het spreekuur komen moeten ze vaak lang wachten. Om de patiënten en hun begeleiders (in totaal gaat het om ongeveer 2500 mensen) de gelegenheid te bieden uit de zon en als het regent droog te zitten is een overkapping noodzakelijk. Het is de bedoeling dat Helpende Handen, tegen een voor iedereen betaalbare vergoeding, voedsel en drinken gaat verstrekken. Onder deze overkapping worden ook de nodige administratieve handelen verricht. Deze overkapping zal worden voorzien van fans, verlichting, stoelen, eettafels, enkele rolstoelen, een wasruimte en toiletten. Mochten patiënten niet kunnen reizen, dan gaat de maatschappelijk werker met de verpleegkundige en daar waar nodig de psychiater op huisbezoek.

In samenwerking met Dutch Plantin (kokosproducten vanuit India) en van Doren Engineers BV (industriële automatisering) sponsort de stichting Helpende Handen India 17.082,20 euro. Wilde Ganzen geeft een premie van 8541,10 euro. Zie ook www.helpendehandenindia.nl. Op de foto de overhandiging van de cheque aan Bart Veldpaus van Helpende Handen.


Hennepkwekerij

Venray | De politie heeft donderdag 15 december op de zolder van een woning aan de Spinetstraat in Venray een hennepkwekerij aangetroffen. Dat gebeurde na een melding van een mogelijk brand in het huis.

Ter plaatse was inderdaad een woningbrand gaande. Na onderzoek van de politie werd op de zolder van het pand vervolgens een hennepkwekerij met ruim 130 planten aangetroffen. De planten zijn samen met de aanwezige lampen en filters in opdracht van justitie in beslag genomen en vernietigd. Verder bleek eveneens dat er illegaal stroom werd afgenomen. De bewoner is diezelfde dag aangehouden en een dag later weer in vrijheid gesteld. Justitie zal uiteindelijk beslissen welke straf hem wordt opgelegd. Vanuit de gemeente wordt mogelijk bestuursdwang toegepast, wat kan betekenen dat de woning voor een bepaalde duur wordt gesloten.