Geen arbiter bij Oostrum-DSV

OOSTRUM | Het doorgaan van het inhaalduel Oostrum-DSV was lange tijd onzeker in de vierde klasse F. Twee weken geleden werd het duel al afgelast vanwege het bevroren veld.

De aangewezen scheidsrechter Billekens uit Sevenum kwam zondag niet opdagen. Uit een telefoontje bleek dat hij zich vanwege rugklachten tijdig had afgemeld bij de KNVB. Maar blijkbaar had de voetbalbond geen vervanger geregeld. Joep Bus uit Venray, die als toeschouwer naar Oostrum kwam, spoedde zich snel naar huis om zijn outfit op te halen. Om 14.23 uur was hij terug op het Oostrumse sportpark. Om 14.15 uur had het beginsignaal moeten klinken. Dat werd ruim twintig minuten later. Om 14.34 stapte Bus naar buiten en zonder warming-up of controle van de spelerspasjes klonk om 14.36 uur het eerste fluit signaal.

De theepauze duurde slechts tien minuten. Op bijna de kortste dag van het jaar floot Joep Bus – hij hield de kaarten op zak - om 16.20 uur het duel af vlak voordat de duisternis inviel op sportpark De Spar.

Ysselsteyn pakt eerste periodetitel

OOSTRUM | Zonder zelf te spelen greep Ysselsteyn zondag de eerste periodetitel in de vierde klasse F.

In Oostrum langs de lijn keken de Ysselsteyners belangstellend toe hoe DSV, de grote concurrent voor de periodetitel, met 2-0 onderuit ging.

Ysselsteyn had een punt voorsprong op DSV, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Bij een zege op Oostrum had de ploeg uit St. Anthonis de periodetitel voor zich opgeëist. Bij een gelijkspel zou de eerste prijs van het seizoen naar Ysselsteyn gaan vanwege het betere doelsaldo. Net als vorig seizoen wist de ploeg van trainer Ruud Jenneskens een ticket te verwerven voor de nacompetitie om promotie naar de derde klasse.

Omdat de vierde klasse F een oneven aantal (dertien) clubs telt, kan de eerste periodetitel pas halverwege het seizoen worden vergeven. Want dan hebben alle teams even veel wedstrijden gespeeld.

Ysselsteyn begon zwak aan de competitie met twee punten uit de eerste drie duels. Daarna begon de opmars van de tiende naar de bovenste plaats.

Jef Vels blijft trainer bij BVV'27

BLITTERSWIJCK | Jef Vels heeft ook komend seizoen BVV'27 onder zijn hoede.

De voetbaltrainer uit Uden heeft een dubbelfunctie in Blitterswijck. Hij traint zowel het eerste elftal als het damesteam. Vels begon in november 2015 als opvolger van de opgestapte Henk Theelen.

Vierde treffer Myrthe Moorrees

FC Twente-PSV 1-1. Doelpunt PSV: Myrthe Moorrees.

Enschede | In de eredivisie deelden de voetbalsters van FC Twente en PSV vrijdagavond de punten: 1-1. Na dertien minuten spelen opende Myrthe Moorrees uit Venray de score voor de gasten. Uit een vrije trap tekende zij haar vierde doelpunt van het seizoen aan. Jill Roord was met haar vijfde treffer verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Na een zwakke seizoensstart is Moorrees met PSV inmiddels opgeklommen naar een vierde plaats op de ranglijst.

Op vrijdag 23 december speelt PSV de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen hekkensluiter PEC Zwolle.

Noah Muller MVP WK-20

Tallinn | Noah Muller (18) uit Venray kwam afgelopen week op het WK divisie 2A in Tallinn in Estland uit voor het nationaal ijshockeyteam (onder 20 jaar).

Na nederlagen in fysiek harde wedstrijden tegen Japan (7-2), Litouwen (5-0) en Roemenië (2-6) waren de medaillekansen voor Oranje verkeken. De laatste wedstrijd tegen Kroatië zou bepalen of Nederland wel of niet zou degraderen. Een voor elk punt strijdend Oranje behaalde tegen de Kroaten vervolgens de noodzakelijke, zwaarbevochten overwinning (2-3). Noah Muller was na de wedstrijd tegen Roemenië al uitgeroepen tot man of the match. Na de laatste wedstrijd van Oranje werd Muller, die in Duitsland bij Düsseldorf speelt, bovendien gekozen tot meest waardevolle speler (MVP) van het toernooi. Een prachtig individueel resultaat, na een wat teleurstellende teamprestatie, want het doel vooraf was het behalen van een medaille.

Jumpers'76 wint in Boxmeer

Akros-Jumpers'76 47-52.

Boxmeer | De basketballers van Jumpers'76 wonnen zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Akros in Boxmeer: 47-52. De gasten gingen de rust in met een voorsprong van vijf punten. In de tweede helft gaven de Venrayse basketballers de thuisploeg geen kans om terug te komen in het duel. Peter Hoeijmakers en Dirk Laurense waren de topscorers van Jumpers'76 met elf punten. Wouter Oosterbeek scoorde acht punten. Met acht punten uit acht duels gaan de Venrayse basketballers de winterstop in op een zesde plaats van de ranglijst.

Het team van coach Jan Kraus hervat de competitie op zaterdag 14 januari met een thuiswedstrijd tegen Maastricht Knights. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 16.00 uur.