Volharding in extra tijd uitgeschakeld

Volharding-DESO 2-3 (1-1).

Doelpunten: 7. Marc van Rens 1-0; 41. Tobi Steeg 1-1; 71. Jeroen Schoonhoven 1-2; 76. Jasper Lenkens 2-2; 93. Tobi Steeg 2-3. Scheidsrechter: Theelen (Roermond). Toeschouwers: 150. Gele kaart: Jip Verstegen, Marc van Rens, Daan Albers (Volharding) en Erkin Erciyas (DESO).

Volharding: Wieleman; Schepens, Gerrits, Kessels en Albers; Verstegen, Beurskens en Van den Bosch; Lenkens, Van Rens en Brouwer.

VIERLINGSBEEK | Volharding heeft met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten. In de vierde ronde sneuvelde de eersteklasser op de valreep tegen hoofdklasser DESO. In de blessuretijd stelden de bezoekers uit Oss de winst veilig: 2-3.

Ondanks het gemis van zes spelers weerden de Vierlingsbekers zich uitstekend. Al na zeven minuten kwamen de rood-witten op voorsprong na een prachtige aanval. Jip Verstegen krulde de bal op de lat, waarna Marc van Rens de rebound binnenschoot: 1-0. Het duurde ruim een halfuur voordat de Ossenaren voor het eerst gevaarlijk werden, maar doelman Gerben Wieleman voorkwam een tegentreffer. Vlak voor rust viel toch de gelijkmaker. Uit een corner kopte Tobi Steeg raak: 1-1. Even later was Tim Brouwer dicht bij een nieuwe voorsprong maar DESO-doelman Bas de Bruijn redde.

Vanwege de vroeg invallende duisternis werden, op verzoek van scheidsrechter Theelen, direct na rust de lichtmasten ontstoken langs het hoofdveld op sportpark Soetendaal.

DESO kwam opzetten maar Gerben Wieleman en de paal voorkwamen een Osse voorsprong. In de 71e minuut was het toch raak door een treffer van spits Jeroen Schoonhoven: 1-2.

Vlak daarvoor claimde Volharding een penalty na een handsbal in de zestien. De leidsman wuifde het voorval weg. De thuisploeg kwam weer snel op gelijke hoogte. Uitblinker Jasper Lenkens speelde zich knap vrij, kapte doelman De Bruijn prachtig uit en schoot de 2-2 binnen. Even later knalde captain Jip Verstegen rakelings over de lat. Het leek erop dat strafschoppen de beslissing moesten brengen. Maar in de 93e minuut trok DESO alsnog de winst naar zich toe. Tobi Steeg kopte opnieuw bij de eerste paal de bal binnen uit een hoekschop: 2-3.

John Klaassens naar Holthees

HOLTHEES | Voetbaltrainer John Klaassens uit Leunen gaat komend seizoen aan de slag bij Holthees.

Hij wordt bij de vijfdeklasser de opvolger van de vertrekkende Hans Winkelhag. Klaassens heeft momenteel voor het tweede seizoen vierdeklasser Montagnards onder zijn hoede. Daarvoor was de voormalige keeperstrainer drie jaar actief bij Lottum, waar hij zijn debuut maakte als hoofdcoach.