Ernstig ongeval roept vragen op

Tienray | Een ernstig verkeersongeval op de Kloosterstraat in Tienray, zaterdagochtend rond 6.30 uur, is na een paar dagen onderzoek nog altijd omgeven door veel vragen.

Een automobiliste reed zaterdagmorgen over de Kloosterstraat toen ze plotseling merkte dat ze ergens overheen reed. Nadat de vrouw uitstapte om te kijken wat ze geraakt had, zag ze tot haar grote schrik dat ze over een jongen heen was gereden. De 16-jarige jongen uit Blitterswijck raakte daarbij ernstig gewond. Er kwam dan ook een traumahelikopter ter plaatse om medische bijstand te verlenen. Het slachtoffer werd later per ambulance naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

De fiets van de jongen werd in de buurt van de plek van het ongeluk teruggevonden, maar het is nog altijd onduidelijk hoe hij op de weg terecht is gekomen. De politie is daarom op zoek naar mensen die de jongen vlak vóór de aanrijding in de buurt van de Spoorstraat/Kloosterstraat hebben gezien. Mogelijk heeft iemand de jongen vooraf nog op een fiets gezien, of hem naast een fiets zien lopen. Zijn fiets stond netjes in het fietsenrek bij het oude winkelpand van de Jan Linders geparkeerd. De politie weet niet of de jongen deze daar zelf heeft achtergelaten of dat dit mogelijk door iemand anders is gedaan. Ook over de mobiele telefoon van de jongen heeft de politie nog vragen. Een onbekend persoon heeft het mobieltje zaterdagochtend ingeleverd bij de Jan Linders. De politie wil graag in contact komen met de vinder om er zo achter te komen waar de telefoon gevonden is. De jongen kwam terug van een nacht stappen in Horst. Hij was er met vrienden, maar vertrok alleen naar huis. De politie wil niet zeggen of er drank in het spel was.


Erepenning voor Van der Broeck

Maastricht | Gouverneur Theo Bovens heeft vrijdag de Provinciale Erepenning aan Patrick van der Broeck overhandigd in verband met zijn afscheid als lid van Gedeputeerde Staten van Limburg.

Van der Broeck kreeg deze provinciale onderscheiding 'uit waardering voor het belangrijke werk ten dienste van de provincie Limburg'. Patrick van der Broeck was sinds 2011 gedeputeerde. In de coalitieperiode 2011-2015 was hij onder meer verantwoordelijk voor de portefeuille provinciale wegen, rijksinfrastructuur, gebiedsontwikkeling, openbaar vervoer, natuurbeleid, waterveiligheid en arbeidsmigratie. Vanaf 2015 was hij gedeputeerde voor de beleidsvelden rijksinfrastructuur, openbaar vervoer en monumenten. Met ingang van 1 januari 2017 is de Oirlonaar waarnemend voorzitter/dijkgraaf van het nieuwe Waterschap Limburg, in afwachting van zijn formele benoeming door het algemeen bestuur van dit waterschap.