Afbeelding

Specsavers steunt Ars Musica


Venray | Groot Vocaal Ensemble Ars Musica mag zich alvast verheugen op extra financiƫle steun volgend jaar.

Elk jaar zet Specsavers Venray voor elk verkocht montuur of hoortoestel een vast bedrag opzij voor een lokaal initiatief. Dit jaar hebben ruim 1100 doelen in Nederland zich voor de nieuwe spaarronde van Specsavers aangemeld. De afgelopen weken kon er per winkel op meerdere initiatieven gestemd worden. Groot Vocaal Ensemble Ars Musica is hierbij voor Specsavers Venray als winnaar uit de bus gekomen.

Reggy van Voorthuysen en Kelly van Seggelen van Specsavers Venray zijn verheugd met deze bekendmaking: "Het is voor lokale goede doelen niet altijd even gemakkelijk om aan financiƫle middelen te komen, we merken elk jaar weer dat de donaties bijzonder welkom zijn. We zijn dan ook erg blij dat we Groot Vocaal Ensemble Ars Musica dit jaar een steuntje in de rug kunnen geven. Het is voor ons team een goede stimulans om ons ook in 2017 weer voor de volle honderd procent in te zetten zodat we veel geld bij elkaar kunnen sparen."Stichting Specsavers Steunt keert ieder jaar een aanzienlijk bedrag uit aan goede doelen in de omgeving van haar 124 winkels. Zo geeft iedere winkel van Specsavers iets terug aan de lokale gemeenschap. Aan het einde van het spaarjaar schenkt de winkel het bijeen gebrachte geldbedrag aan haar lokale goede doel. Voor meer informatie kijk op de website www.specsavers.nl.


Kerstwandeling in Geijsteren

Geijsteren | Het Koninklijk Sint Willibrordusgilde in Geijsteren houdt op maandag 26 december een kerstwandeling in Geijsteren.

Jaarlijks nemen meer dan 500 wandelaars, individueel of in groepen, en zelfs complete families deel aan de tocht. Er zijn twee afstanden om af te leggen: een korte van 5 kilometer en een langere van 10 kilometer. Bij de Rosmolen in het bos schenken de gildebroeders warme drank voor de wandelaars. Een extra activiteit bij de Rosmolen is een demonstratie schapen drijven door schaapsherder Mathijs Cuijpers.

Begin- en eindpunt van de wandeling is zaal De Kei aan de Nieuwlandsestraat 1 in Geijsteren. De start is tussen 11.00 en 14.00 uur. De deelnemers krijgen een routebeschrijving van de wandeling en een aantal vragen die ze onderweg kunnen oplossen. Wie het vragenformulier na afloop inlevert, maakt kans op een prijs.


Ingezonden

Fietsverlichting

Ik snap het niet. Fietsen in het donker zonder verlichting. Het lijkt wel een rage. Of ik nu naar mijn werk rijdt of ervan terug kom, telkens vele fietsers zonder brandende lampen. Zijn ze collectief kapot? Wordt er niet meer op gecontroleerd, of hebben we afgesproken dat het niet meer verplicht is? Ik snap het niet. Op diverse wegen zijn deze fietsers volkomen onzichtbaar, wat leidt tot zeer gevaarlijke situaties. Als automobilist word je geacht attent te rijden en situaties goed in te schatten, maar in dit geval erg moeilijk. Dat zij levensmoe zijn, prima. Maar als het mis gaat, wie is er dan schuldig? U mag het zeggen. Ook mijn leven staat hierna op de kop, die beslissing mogen zij toch niet maken? Ik snap het niet. Kinderen, tieners en zelfs volwassenen, wordt wakker alstublieft. Vraag een vader, vriend, buurman of een fietsenmaker uw licht te maken. Of koop bij die hele goedkope bekende winkel een paar losse lampjes. Op iedere fiets te klikken! Een paar euro om een been, arm of leven(s) te redden. Koopje toch? Ik ga ervan uit dat u dat snapt. Voor iedereen die toch nog zonder lamp fietst: ik hoop dat u het licht ziet!

Emiel Evers, Oirlo


Danseressen openen seizoen

Odiliapeel | De danseressen van DV Ready-2-Dance zijn in samenwerking met DV PeelDancers uit Ysselsteyn het nieuwe seizoen gestart met een wedstrijd in Odiliapeel.

Bij de minioren solo's stonden Meike, Floor en Vera voor het eerst op het podium en ze behaalden respectievelijk 200, 220 en 221 punten.

Juniorengarde Divine behaalde de derde plek met 229 punten, terwijl jeugd solo Anne eerste werd met 241 punten.

In de hoofdklasse garde pakte Connected een vierde plaats met 263 punten. Vibe eindigde in de hoofdklasse showdans eveneens als vierde met 264 punten.


Sing

Venray | Sing houdt op de woensdagen 28 december en 4 januari geen repetitie. Op woensdag 11 januari is de eerste repetitie van 2017, van 18.30 tot 19.30 uur met de Singeltjes. Dit is voor kinderen in de leeftijdscategorie van groep 4 tot en met 8 van de basisschool. Aansluitend repeteert Sing (jongeren van 12 tot 22 jaar) van 19.30 tot 20.30 uur. De repetities vinden plaats in jongerencentrum The B, Sportlaan 2 in Venray. Informatie: www.singvenray.nl, telefoon 06-12574551 of e-mail info@singvenray.nl.