Afbeelding

Cheque voor Naoberzorgpunt

Meerlo | De Kammeräöj, een groep sympathisanten van carnavalsvereniging De Vöskes Meerlo, heeft het Naoberzorgpunt Meerlo verrast met een kerstcheque ter waarde van 111,11 euro.

Deze werd aan het begin van de traditionele Kerst-in in Meerlo overhandigd door de bestuursleden Jan Poels en Jan Koppes van De Kammeräöj aan Jan van Dijk en Marriet Huppertz van het Naoberzorgpunt. De cheque kreeg meteen een plek in de grote wensboom in het gezondheidscentrum in Meerlo, waar Naoberzorgpunt onderdak heeft..

De Kammeräöj heeft als doel om meer kleur en fleur aan te brengen in Meerlo en dan het liefst de carnavalskleuren rood, geel en groen. Koppes en Poels vertelden dat hun vereniging onder de indruk is van het prachtige werk dat de vrijwilligers van Naoberzorgpunt verrichten. De groep is rondom carnaval zeer actief in Meerlo. Zo versieren de leden jaarlijks de kerk voor de traditionele carnavalsmis en organiseren elke eerste zondag na nieuwjaar een grote winter wandeltocht rondom Meerlo. In het verleden hebben ze schenkingen gedaan aan onder meer SOS Meerlo-Wanssum voor de dovenschool in Gambia en de aanschaf van nieuwe glas-in-loodramen van de Meerlose parochiekerk.

Foto: Van links naar rechts Jan Koppes, Jan van Dijk, Jan Poels en Marriet Huppertz.


Leerhuis Protestantse Kerk

Venray | De werkgroep Vorming en Toerusting van de Protestantse Gemeente Venray en omgeving houdt op de woensdagen 11, 18 en 25 januari van 20.00 tot 22.00 uur lezingen over de Bijbel in Het Zonnelied aan de Kiosk 6 in Venray.

Piet Schelling heeft het boekje Vreemd en Bizar geschreven. Het bestaat uit twaalf onmogelijke teksten uit de Bijbel. Voor de omgang met de bijbel als Woord van God is het van belang dat de lezers zich bezinnen op deze verhalen. De lastige en kritische vraag of God door en in zulke verhalen spreekt, is onvermijdelijk. Vreemd en bizar wordt gebruikt als leidraad in dit leerhuis. Piet Schelling is emerituspredikant en publicist. Opgeven kan bij Hermie van Helsdingen via e-mail hamvanhelsdingen@home.nl of telefoon (077)3982920.