Openstelling kerk Blitterswijck

Blitterswijck | Tijdens de openstelling van de parochiekerk in Blitterswijck op zondag 25 december zorgen twee Syrische muzikanten uit het AZC voor muziek.

Reskar Deraki speelt op een traditioneel Arabisch snaarinstrument en Mahmoud Baravi op keyboard. Verdere muzikale medewerking wordt verleend door de Swolgense troubadour Peter van de Water.

Het initiatief komt van de culturele vereniging Pachamama uit Meerlo, die zich ten doel stelt om interculturele communicatie te bevorderen, met name door het faciliteren van creatieve participatie op cultureel gebied door buitenlandse ingezetenen, asielzoekers en vluchtelingen.

De Blitterswijckse kerk is geopend van 14.00 tot 16.00 uur.

Kerstactiviteiten in De Locht

Melderslo | Streekmuseum De Locht in Melderslo is in de kerstvakantie alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur behalve op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag.

Naast de vaste expositie is in het museum onder meer ook de wisselexpositie over Joodse Onderduikkinderen te bezoeken. De kinderen kunnen zich onder meer vermaken met oude spelen, een museumspeurtocht en een miniatuurkermis.