Kenny Lommen (rechts) en Dennis Nohlmans geven een DSV-aanvaller weinig ruimte.
Kenny Lommen (rechts) en Dennis Nohlmans geven een DSV-aanvaller weinig ruimte. Foto: Lotte Kamphuis

Sterk herstel Oostrum

Oostrum-DSV 2-0 (2-0).

Doelpunten: 23. Marwin Hermans 1-0; 45. Marwin Hermans (strafschop) 2-0. Scheidsrechter: Bus (Venray). Toeschouwers: 225. Kaarten: geen.

Oostrum: Kessels; Driessen, Ruben Nohlmans, Verlinden en Janssen; Wilmsen, Dennis Nohlmans en Gommans (84. Fleurkens); Lommen, Hermans en Wilschut.

Door Henk Willemssen

OOSTRUM | Oostrum heeft zichzelf vlak voor de winterstop een uitstekende dienst bewezen in de vierde klasse F. Door de 2-0 thuiszege op ex-koploper DSV doen de rood-witten weer volop mee in de titelstrijd. Na de tegenvallende prestaties tegen de hekkensluiters Montagnards en SVEB – beide duels werden verloren – had de Oostrumse ploeg nog wat recht te zetten.

"We moesten winnen om met een goed gevoel de winterstop in te gaan", zei trainer Ron Spruit. "En dat is gelukt. Een ploeg als Oostrum hoort niet thuis in de grijze middenmoot. We hebben aansluiting met de topclubs."

Door de zege in het inhaalduel maakten de rood-witten de sprong van de zesde naar de derde plek. Halverwege de competitie bedraagt de achterstand op lijstaanvoerder Ysselsteyn slechts drie punten. Toch betitelt Ron Spruit zijn team niet als een echte kampioenskandidaat. "Nee, maar ook DSV niet. Alhoewel het een goede ploeg heeft. Ik sla Ysselsteyn, en zeker ook Olympia'18, hoger aan."

De bezoekers uit St. Anthonis moesten winnen om de eerste periodetitel binnen te slepen. De Brabanders domineerden in de openingsfase. Na een aanval door het midden dook een DSV'er vrij voor het doel op maar goalie Ralph Kessels redde uitstekend. De thuisploeg loerde op uitvallen via de vleugelspitsen Kenny Lommen en Chris Wilschut.

Halverwege de eerste helft drong middenvelder Wes Wilmsen op links het strafschopgebied binnen. Hij vond Chris Wilschut vlak voor het doel. De ex-Venraynaar behield het overzicht en legde de bal terug voor de schietgrage voeten van Marwin Hermans die onhoudbaar uithaalde: 1-0. Dat doelpunt betekende de ommekeer. Oostrum veerde op. Chris Wilschut was twee keer dicht bij de 2-0. Die viel op slag van rust uit een strafschop. Arbiter Bus legde de bal op de stip nadat Kenny Lommen werd gehaakt binnen de beruchte lijnen. Marwin Hermans verzilverde de penalty: 2-0. Onmiddellijk klonk het rustsignaal. "Die 2-0 viel op een heel gunstig moment", vond trainer Spruit. "In de tweede helft hebben we op de nul gevoetbald. En gegokt op een counter."

DSV trok het initiatief naar zich toe, maar de bezoekers konden de rood-witte muur niet slechten. Het zat achterin potdicht. Ruben Nohlmans en Rob Verlinden heersten in het centrum. Terwijl de middenvelders Kees Gommans en Dennis Nohlmans vaak inzakten. DSV kreeg enkele vrije trappen net buiten de zestien. Plus een lange reeks corners. Het leverde allemaal niets op. De ballen die wel op doel kwamen waren een prooi voor Ralph Kessels. In de 78e minuut brak Kenny Lommen gevaarlijk uit, maar zijn uithaal spatte op de lat uiteen. Marwin Hermans, en even later ook Lommen, strandden nog op de DSV-keeper. Ron Spruit: "Ons spel zag er niet mooi uit. Maar we hebben wel ons doel bereikt. De laatste twee duels lieten we het afweten. Dat hebben we rechtgezet. We hebben een ploeg die mee moet doen voor een periodetitel."