Venray maakt het Gemert erg lastig

Gemert-Venray 1-0 (0-0).

Doelpunt: 75. Jeffrey Driessen 1-0.

SV Venray: Strumpen; Gielens, Koenen, Van Dijck en Van der Waerden; Stiphout, Van Mil en Egelmeers; Deenen (75. Kleuskens), Vullings (65. Tastan) en Shala.

UDEN | Pas in de slotfase moest Venray donderdagavond het hoofd buigen in de bekerwedstrijd tegen hoofdklasser Gemert: 1-0. Omdat Venray niet meer op kunstgras wil spelen, werd het duel uit de vierde bekerronde verplaatst van Gemert naar Uden. UDI'19 beschikt wel over een hoofdveld van natuurgras.

In vergelijking met de laatste competitiewedstrijd, op 3 december thuis tegen Susteren (1-3), was het elftal op een positie gewijzigd. Spits Jeroen Vullings verscheen in de basis en Ron Kleuskens begon op de bank.

Tegen de Gemertse hoofdklasser koos trainer Stef Sijbers voor een iets behoudender speelwijze. Dat pakte goed uit. De Brabanders hadden wel meer balbezit, maar Venray bood goede tegenstand. In de eerste helft wist Gemert slechts één kans te creëren.

Ook na de pauze wist het hardwerkende Venray het de sterkere tegenstander heel lastig te maken. Venray-keeper Jordy Strumpen maakte een lichte overtreding: strafschop en de gele kaart. Joost Habraken moest het vonnis vanaf elf meter voltrekken. Maar opnieuw toonde goalie Strumpen zich een echte penaltykiller. Hij stopte knap de strafschop. Gemert slaagde er niet in de rood-witte defensie te ontrafelen. Een kwartier voor tijd viel uit een vrije trap toch de 1-0. De treffer kwam van Jeffrey Driessen.

In het slotkwartier zette Venray nog alles op alles om langszij te komen. Armend Shala was tweemaal dicht bij de gelijkmaker. Nadat de Gemert-doelman al uit positie was, na een actie van invaller Ron Kleuskens, vond Shala een leeg doel voor zich maar de linkerspits schoot de bal in het zijnet. Bij de andere kans wist een Gemert-verdediger, ten koste van een hoekschop, nog redding te brengen. Ondanks de uitschakeling hield de Venrayse ploeg een goed gevoel over aan het bekerduel. De winterstop is nu ingegaan. Venray hervat de training op dinsdag 3 januari. Op zondag 22 januari staat de belangrijke inhaalwedstrijd in en tegen Deurne op het programma.


Stef Sijbers verlengt contract

VENRAY | Venray-trainer Stef Sijbers heeft zijn contract met een jaar verlengd.

Dat werd donderdag na afloop van het bekerduel met Gemert aan de spelersgroep bekendgemaakt.

De oud-speler van Venray is bezig aan zijn tweede seizoen bij de eersteklasser. Medio 2015 volgde Sijbers de vertrekkende Harry Blokhuis op. Mede door de financiële perikelen voerde Venray een rigoureuze verjonging door.