De winnaars van het Venrayse sportgala samen op de foto. Van de winnende sporters waren Wout Poels en Lucie Houwen niet aanwezig.
De winnaars van het Venrayse sportgala samen op de foto. Van de winnende sporters waren Wout Poels en Lucie Houwen niet aanwezig. Foto: Rikus ten Brücke

Podium vol (top)sporttalent

Venray | Het 20-jarige verjaardagsfeestje van het sportgala in Venray maandagavond in Zaal Zeven van Asteria heeft opnieuw onderstreept over hoeveel (top)sporttalent de gemeente Venray beschikt.

Door Ron Koenen

Wielrenner Wout Poels (winst klassieker Luik-Bastenaken-Luik) en Nederlands kampioene bodybuilding Lesley Barents (de nummer 4 van Europa) wonnen de sportprijzen bij de mannen en vrouwen. De voetbalsters van SV Venray werden uitgeroepen tot het beste sportteam.

Gelachen werd er volop tijdens het Peel en Maas TV Sportgala Venray. De buuttereedners Pierre van Helden en Peter Vaassen zorgden voor de humoristische noot. Nieuws was er ook. Maurice Ambaum, voorzitter van het Venrayse sportgala, maakte bekend dat er in 2017 naast de finish van een etappe van de Eneco Tour een tweede wielerevenement gaat plaatsvinden: een groots opgezette ploegentijdrit eind augustus.

Wout Poels bleef zwemmer Dion Dreesens (onder meer Europees kampioen met Nederlands estafetteteam 4x200 vrije slag en olympisch finalist met Nederlands estafetteteam 4x200 vrije slag), Romé Huibers (Nederlands kampioen quads inters), quadrijder Joe Maessen (Open Duits en Nederlands kampioen) en wielrenner Mike Teunissen (top 10-klasseringen in klassiekers en profronden) voor.

Bij de vrouwen kreeg Lesley Barents de voorkeur boven zwemster Lisa Dreesens (Nederlands kampioene open water 22 km + 10 km) en voetbalster Myrthe Moorrees (vaste waarde bij PSV, neo-international).

De jury had liefst elf geweldige sporttalenten genomineerd: Bram Zeegers (skeleton), Demi Boom (atletiek), Dagmar Boom (volleybal), Job Smits (motorcross), Mees Röttgering (tennis), Quinn Gerlach (thaiboksen), Noah Muller (ijshockey), Mariska Koonings (handboog), Emma van der Zanden (tafeltennis), Loek Michiels (handbal) en Marlou Bos (turnen). De prijs ging naar Bram Zeegers, die dit jaar deelnam aan de Jeugd Olympische Winterspelen.

De voetbalsters van SV Venray (titel eerste klasse D en promotie naar hoofdklasse) kregen meer stemmen van het publiek en de vakjury dan de volleybalsters van ActiveRooy (titel in derde divisie B) en het handboogduo Ons Genoegen (Mariska en Gerard Koonings werden derde op het NK-outdoor voor teams).

         LEES VERDER OP PAGINA 7.