Vrees voor te groot mfc in Ysselsteyn

YSSELSTEYN | De horecabedrijven Herberg de Peel, Forest Pilot en Roelanzia vrezen dat er met overheidsgeld een te grote nieuwe gemeenschapsaccommodatie wordt gebouwd in Ysselsteyn. De horecaondernemers uitten hun zorgen in een brief aan het college.

Dat het huidige verouderde gemeenschapshuis De Smelehof wordt vervangen door een nieuw gebouw, daar hebben de drie horecabedrijven geen enkel bezwaar tegen. Maar met overheidsgeld een (te) groot gebouw neerzetten, dat moeilijk te exploiteren is en bovendien oneerlijke concurrentie aangaat met de plaatselijke horeca, daar verzetten de ondernemers zich tegen. Ze willen dat de balans tussen particulier- en gemeenschapsbelang niet wordt verstoord. Daarom willen de horecaondernemers meepraten over de opzet van de multifunctionele accommodatie in Ysselsteyn.

Het college toont begrip en wijst op het belang van balans, samenwerking en een gedragen standpunt in het dorp. B en W raden de horecaondernemers aan in gesprek te gaan met de initiatiefnemers en de dorpsraad. Gisteravond (woensdag) vond er in Ysselsteyn al een bijeenkomst plaats. De avond was georganiseerd door de dorpsraad, jongerensoos Jera'70 en het Comité MFA. Zij roepen de dorpsgenoten op om met plannen en ideeën te komen en mee te praten over de toekomst. Net als alle andere dorps- en wijkgebouwen kan Ysselsteyn een eenmalige financiële bijdrage krijgen van de gemeente voor renovatie of nieuwbouw van het gemeenschapshuis. De bedoeling is De Smelehof onder te brengen in een nieuw multifunctioneel gebouw. Daarbij kunnen ook andere accommodaties, zoals Jera'70, aansluiten.