Marijne Gerritsen van St. Christoffel tijdens haar vloeroefening.
Marijne Gerritsen van St. Christoffel tijdens haar vloeroefening. Foto: Henk Lammen

Turntalenten in Venray

Venray | Gymnastiekvereniging St. Christoffel uit Venray was afgelopen weekend gastheer van de opening van het turnseizoen voor dames uit Limburg. In sporthal De Wetteling namen zaterdag en zondag ruim 400 turnsters uit de gehele provincie deel aan de wedstrijd. De organiserende vereniging was op beide dagen met een grote groep turnsters vertegenwoordigd.

Door Henk Lammen

Het waren drukke dagen voor de vele vrijwilligers van St. Christoffel. Verenigingsvoorzitter Eric van Broekhoven is na afloop echter een tevreden man. "We zijn vrijdagavond pas laat begonnen met het opbouwen. En zondagavond laat weer met afbreken. Maar gelukkig is het op beide wedstrijddagen uitstekend verlopen. Op twee uitvallers na vanwege blessures is alles perfect gegaan. Alle vrijwilligers verdienen dan ook een groot compliment." Tijdens de wedstrijden kunnen de deelnemers zich plaatsen voor turnevenementen op Limburgs, district en nationaal niveau. Na vele maanden en uren trainen konden de ruim 400 turnsters voor het eerst hun nieuwe oefeningen aan het grote publiek laten zien.

Van Broekhoven: "Het is voor iedereen de vraag of de oefeningen wel goed genoeg zijn en ze voldoen aan de juiste eisen. Die worden ieder jaar aangepast en aangescherpt om op deze manier talenten door te laten stromen tot wellicht (inter)nationaal niveau. Extra spannend is het voor de jongste meisjes die voor de eerste keer aan een wedstrijd meedoen. De spanning is van hun gezichtjes te lezen, omdat het ook de allereerste keer is dat zij voor publiek en jury turnen."

Voor de grote groep turnsters van de organiserende vereniging St. Christoffel waren enkele podiumplaatsen weggelegd. Goud was er voor Caressa van Stelten (instappers D2) en Isabelle Hermsen (pupillen 2 D2) en bronzen medailles voor Nienke Meijers (senioren divisie 4) en Marlou Bos (junioren divisie 2), die bij de sprong voor het eerst een tsukahara liet zien, beloond met een eerste plaats op dit onderdeel.