Afbeelding

Eindejaarsconcert in de startblokken

Oostrum | Na bijna een jaar voorbereiding staat het Venray's Mannenkoor in de startblokken voor de grootste uitdaging na het behalen van het Nederlands kampioenschap in 2014: het Eindejaarsconcert 2016 op zaterdag 17 december in Evenementenhal Venray voor meer dan 1200 toeschouwers.

Dat is een uitdaging in muzikaal opzicht, maar ook wat betreft organisatie. Allereerst was het een muzikale uitdaging om de titel van het concert Classic Meets Pop waar te maken. Dirigent Anton Kropivšek: "Gezien het programma met muziek van Leonard Bernstein (Candide Ouverture), Aretha Franklin (Think), Led Zeppelin (Stairway to heaven) en natuurlijk meezingers zoals de Fliegermarsch, Land of Hope and Glory lijkt het op papier de titel waar te maken. En het gelegenheidskoor brengt na slechts vier repetities een Beatles-medley met nummers die iedereen mee kan zingen. Naast grote namen als Kim-Lian van der Meij, Nard Reijnders en het Philips Harmonie Orkest, krijgen lokale topartiesten een plek, want zoveel talent hoort op het podium thuis. Denk aan Blind Beggar, Don Mulders, David Janssen en Jacqueline Fijnaut van het Kunstencentrum Jerusalem. De muzikale stijlen van het programma lopen uiteen van klassiek via pop en musical tot rock. De bezoekers mogen na afloop concluderen of het programma de titel waard is."

Daarnaast bleek het een organisatorische uitdaging om dit grote aantal toeschouwers te bereiken, de verschillende onderdelen van het concert tot één geheel te smeden en in overleg met de Evenementenhal het concert verder vorm te geven. Ter voorbereiding van het Eindejaarsconcert werd eind november gezamenlijk gerepeteerd met het Philips Harmonie Orkest in Eindhoven en het combo (Otto Koolen, Jop Janssen en Chico Dommeck). Tijdens de laatste repetities kwamen de band Blind Beggar en de solisten naar De Witte Hoeve om samen te repeteren met het Venray's mannenkoor. En de choreografie kreeg de laatste puntjes op de i onder leiding van Myrna van Rens. Kaarten voor dit concert zijn te koop bij café De Uitmarkt, op donderdag 15 december van 19.00 tot 20.00 uur in De Witte Hoeve en op zaterdag 17 december aan de kassa van de Evenementenhal. Voor de afterparty met De Blue Band zijn ook apart kaarten beschikbaar aan de avondkassa.