Rood voor Thoone en Versteegen

Groesbeek | Achilles'29 verloor vrijdagavond het thuisduel in de Jupiler League met Volendam niet alleen met 0-6 (0-4), maar zag ook twee voetballers uit de gemeente Venray met een rode kaart het veld verlaten.

Zowel Freek Thoone uit Leunen als Niek Versteegen uit Venray werd door de scheidsrechter van het veld gestuurd. Aanvoerder Thoone zag voor de rust rood toen hij, bij een 0-3 achterstand, uit frustratie een Volendam-speler hard onderuit haalde. Invaller Niek Versteegen trapte in de 76ste minuut na en werd voor dat vergrijp ook van het veld verwezen. Kevin van Kippersluis was de grote man aan Volendamse zijde met drie treffers. Hekkensluiter Achilles'29 eindigde het duel door de rode 'Venrayse' kaarten met negen man. Achilles'29 gaat in beroep tegen de schorsing van Freek Thoone. De aanvaller kreeg na zijn rode kaart tegen FC Volendam (0-6) een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk). Het beroep dient donderdagavond in Zeist. Dan wordt duidelijk of Thoone mee kan spelen in de degradatiekraker bij FC Dordrecht. De club gaat wel akkoord met de schorsing van Niek Versteegen (drie duels, waarvan één voorwaardelijk).

SVOC'01 wint spannende topper

Klimroos-SVOC'01 10-12 (8-7). Doelpunten SVOC'01: Rian Willems (4x), Sofie de Mulder (3x), Maartje Janssen en Astrid Classens (beiden 2x) en Inge Classens.

Hapert | In de overgangsklasse B wonnen de korfbalsters van SVOC'01 de topper tegen Klimroos. In Hapert pakten de korfbalsters uit Oirlo/Castenray na een 8-7 achterstand bij rust met 10-12 de punten.

De thuisploeg opende op een heel vroeg tijdstip, het duel in sporthal Eureka begon om tien uur, de score in de topper tussen de koplopers. Dat er veel druk stond op beide ploegen bleek uit het feit dat het accent vooral op de verdediging lag. De sporadische kansjes werden in de beginfase dan ook niet afgemaakt. Na de gelijkmaker nam SVOC'01 het heft in handen en sloeg vervolgens door twee benutte strafworpen het eerste gaatje. De ploeg van Edwin Griesheimer liep vervolgens uit naar 1-5, maar verkeek zich in de veerkracht van de thuisploeg. Klimroos kwam in het restant van de eerste helft sterk terug en boog de achterstand om in een 8-7 voorsprong bij rust. In de pauze werden de puntjes op de i gezet en de neuzen weer dezelfde kant opgezet", aldus aanvoerster Astrid Classens. "Korfbal is een teamsport en we waren er dan ook van overtuigd dat als we als team zouden spelen, de winst te pakken was. We gaven in de tweede helft dan ook meer druk en door als vak op elkaar te vertrouwen, stonden we sterker."

De peptalk in de rust resulteerde ook in een goed resultaat. SVOC'01 speelde uitstekend en hoefde nog maar twee tegentreffers te incasseren. Uiteindelijk werd het toch nog spannend toen Klimroos vijf minuten voor tijd terugkwam tot 10-11. Na een time-out waarin duidelijke afspraken werden gemaakt, besliste SVOC'01 in de slotminuten het duel definitief met een twaalfde treffer. "Dit voelt heerlijk, twee punten en alleen aan kop", glunderde Classens na afloop. Voor SVOC'01 scoorden Rian Willems (4x), Sofie de Mulder (3x), Maartje Janssen en Astrid Classens (beiden 2x) en Inge Classens de doelpunten. Op zondag 18 december gaat SVOC'01 op bezoek bij Rietvogels, de nummer vier in de stand met zes punten uit vijf duels. SVOC'01 gaat met de maximale score van tien uit vijf ongeslagen aan kop. Het duel begint om 12.15 uur.

Merselo onderuit

Merselo-NAS 9-10 (2-4). Doelpunten Merselo: Jacqueline van Meijel en Aniek van den Heuvel (beiden 2x), Marieke van Rheden, Angela Litjens, Nikky Zegers, Monique Janssen en Femke Claessens.

Merselo | De korfbalsters van Merselo, uitkomend in de tweede klasse A, gingen zondag nipt onderuit tegen het veel hoger op de ranglijst geklasseerde NAS. Merselo, dat uit drie duels pas een punt wist te vergaren, verloor in een fysiek duel met 9-10 van de gasten uit Beuningen.

NAS leidde halverwege de wedstrijd met 2-4. In de tweede helft kwam de thuisploeg sterk terug, maar na een 9-9 tussenstand trok Merselo in de slotseconden toch nog ongelukkig aan het kortste eind door een doeltreffend afstandsschot van NAS: 9-10. De doelpunten van Merselo kwamen op naam van Jacqueline van Meijel en Aniek van den Heuvel (beiden 2x), Marieke van Rheden, Angela Litjens, Nikky Zegers, Monique Janssen en Femke Claessens. Op zondag 18 december speelt Merselo de laatste wedstrijd in 2016. In sporthal De Duffelt in Millingen aan de Rijn is SVO, de nummer drie van de ranglijst, gastheer. Aanvang: 16.00 uur.

Handbalsters Manual halen uit

Manual-ESC'90 24-11 (8-3). Doelpunten Manual: Jonna Kessels en Maaike Lipman (6x), José Kessels (4x), Loes van Dijk (3x), Lisa de Vries (2x), Tessa Vorstenbos, Marcia Geurts en Jantine Rongen.

Venray | De handbalsters van Manual haalden zaterdagavond in De Wetteling in Venray uit tegen ESC'90 uit Stein. Het duel eindigde in een zeer ruime 24-11 overwinning voor de thuisploeg, die halverwege de wedstrijd al comfortabel met 8-3 leidde. Manual speelde zowel verdedigend als aanvallend een sterke partij en bouwde de in de eerste minuten verkregen voorsprong in het vervolg van de wedstrijd met goed spel verder uit. Met snelle aanvallen en goed gebruik makend van de ruimte hadden de gasten geen schijn van kans tegen een prima spelende thuisploeg. De doelpunten van Manual kwamen op naam van Jonna Kessels en Maaike Lipman (6x), José Kessels (4x), Loes van Dijk (3x), Lisa de Vries (2x), Tessa Vorstenbos, Marcia Geurts en Jantine Rongen. Op zondag 18 december speelt Manual een uitwedstrijd tegen BSAC 3, de nummer laatst op de ranglijst. Het duel begint om 15.20 uur.