Ysselsteyn aan kop na remise

Olympia'18-Ysselsteyn 0-0.

BOXMEER | Ysselsteyn heeft in de vierde klasse F de koppositie overgenomen van DSV dat thuis met 2-3 van Meterik verloor. De Ysselsteyners bleven in Boxmeer tegen Olympia'18 op een 0-0 remise steken.

De ploeg van trainer Ruud Jenneskens heeft nu een punt voorsprong op DSV, dat zondag nog de inhaalwedstrijd tegen Oostrum te goed heeft. Olympia'18 en Ysselsteyn waren op het Boxmeerse sportpark Intervet goed aan elkaar gewaagd. De twee hooggeklasseerde ploegen wilden per se niet verliezen en dat drukte een stempel op de wedstrijd. Ysselsteyn is de meeste scorende ploeg (33 treffers) in 4F terwijl de defensie van Olympia'18 met slechts zeven tegendoelpunten het minst gepasseerd is. De Ysselsteyners scoren altijd en overal, maar afgelopen zondag lukte het voor het eerst in deze competitie niet. De Boxmeerse ploeg hield voor de vierde wedstrijd op rij de nul vast. Het publiek kreeg een behoudend duel te zien. De beste kansen voor rust waren voor de bezoekers. Na een halfuur had Paul Jeurissen de score moeten openbreken, maar sluitpost Sjors Janssen hield met een fantastische redding zijn doel schoon. Ondanks het uitblijven van doelpunten was het ook na de pauze een spannende en boeiende strijd. De beide defensies stonden als een huis waardoor het voor de aanvallers lastig was een opening te forceren. In het slotkwartier nam de spanning toe. Duidelijk was dat de ploeg die scoorde de wedstrijd zou winnen. Ysselsteyn-keeper Mark Swinkels moest een paar reddingen verrichten. Aan de overzijde dook Paul Jeurissen op vijf meter vrij voor het doel op, maar hij moest te snel handelen waardoor de bal over de lat verdween. Zo bleef de 0-0 op het scorebord staan. Een uitslag waarmee beide clubs vrede konden hebben.


Venray gelijk

Venray-Fortuna Wormerveer 2-2 (1-2). Doelpunten Venray: Marieke Janssen en Eef Kerkhof.

Venray | In de hoofdklasse speelden de voetbalsters van Venray knap gelijk tegen koploper Fortuna Wormerveer: 2-2. Op sportpark De Wieën kwam de thuisploeg op voorsprong door een treffer van Marieke Janssen. Nog voor de pauze bogen de gasten de achterstand om in een 1-2 voorsprong. In de tweede helft kwam Venray op gelijke hoogte door een treffer van de ingevallen jeugdspeelster Eef Kerkhof. Voor Venray was het de laatste wedstrijd voor de winterstop. De ploeg van trainer Jan Trienekens bezet als nieuwkomer een keurige vijfde plaats met twintig punten uit dertien duels.