Merselo verstevigt zijn koppositie

HRC'27-Merselo 2-3 (1-1).

Doelpunten: Bert Veltrop, Ahmad Qurishi en Camiel Kroon.

AFFERDEN | Merselo verstevigde door de 2-3 uitzege op HRC'27 vlak voor de winterstop zijn koppositie in de vijfde klasse G. De vier achtervolgers SVOC'01, De Zwaluw, Heijen en Astrantia troffen elkaar en beide duels eindigden in een gelijkspel.

Daardoor gaat de ploeg van trainer Marcel Peters met een marge van drie punten als lijstaanvoerder de winterstop in. Merselo veroverde de koppositie pas op de laatste zondag in november door de 1-4 uitzege op De Zwaluw.

Bert Veltrop brak halverwege de eerste helft de score open: 0-1. Vlak voor rust viel de 1-1 uit een onoverzichtelijke situatie voor het Merselose doel. Na ruim een uur zette Ahmad Qurishi de bezoekers weer op voorsprong: 1-2. Door een foutieve terugspeelbal van Pim Vermunt kwam de thuisploeg weer langszij: 2-2. In de 89e minuut kreeg een HRC-speler rood nadat hij een kopstoot uitdeelde aan een Merselose verdediger. Direct daarna sloeg Merselo toe. Na goed voorbereidend werk van Tom Michels schoot Camiel Kroonen de winnende treffer binnen: 2-3. De zege was verdiend want Merselo vertoefde veelal op de vijandelijke helft en kreeg genoeg kansen om de overwinning al eerder veilig te stellen.

SVOC'01 gelijk tegen Astrantia

Astrantia-SVOC'01 1-1 (0-0).

Doelpunt: Marthijn Coppers.

MIDDELAAR | SVOC'01 speelde met 1-1 gelijk in de uitwedstrijd tegen Astrantia in de vijfde klasse G. Daardoor handhaafden de tricolores zich op de tweede plaats. Alhoewel koploper Merselo wel uitliep naar drie punten voorsprong.

In de eerste helft had de thuisploeg uit Middelaar het beste van het spel. Doelman Nick Classens moest een paar keer in actie komen om een tegentreffer te voorkomen. Een tegenvaller was dat verdediger Bart Jenneskens na een halfuur geblesseerd naar de kant moest. Hij werd vervangen door Roy Kersten.

Na de hervatting waren de rollen omgedraaid. SVOC'01 nam net initiatief over en kwam al snel op voorsprong. Marthijn Coppers scoorde direct uit een vrije trap de 0-1. Vijf minuten voor tijd moest SVOC'01 alsnog de winst uit handen geven. Na een overtreding van Johan Gommans binnen de zestien benutte Astrantia de toegekende strafschop: 1-1. In de extra tijd werd voor de tweede keer een doelpunt van Danny Houwen vanwege buitenspel afgekeurd. Daardoor bleef de 1-1 op het scorebord staan.

Sporting ST raakt doelman kwijt

Kessel-Sporting ST 6-0 (2-0).

KESSEL | Sporting ST leed op bezoek bij Kessel een 6-0 nederlaag in de vijfde klasse E.

In de 20e minuut raakte doelman Bram Willems geblesseerd aan zijn onderarm toen hij een penalty veroorzaakte. De sluitpost kon niet verder. Omdat er geen reservekeeper op de bank zat ging veldspeler Bas van Aken in het doel staan. Kessel benutte de strafschop en kwam even later op 2-0. De opgeroepen doelman Devin de Swart, die zojuist met het tweede elftal een wedstrijd had gespeeld in Ysselsteyn, arriveerde vlak voor de pauze in Kessel en nam de taken van Bas van Aken over. In de tweede helft moest De Swart nog vier keer de gang naar het net maken: 6-0. Sporting ST had geen grip op de linkerspits en spelverdeler van Kessel die samen vijf van de zes goals scoorden.

Bekerduel Gemert-Venray in Uden

VENRAY | Het bekerduel Gemert-Venray uit de vierde ronde wordt donderdag 15 december in Uden gespeeld.

Venray wil voorlopig niet meer op kunstgras voetballen. Gemert beschikt over een hoofdveld van kunstgras. De KNVB heeft daarom besloten het duel te verplaatsen naar het terrein van UDI'19. De aftrap is donderdag om 20.00 uur. Volharding zit ook nog in het bekertoernooi. Daarin treffen de Vierlingsbekers hoofdklasser DESO uit Oss. De aftrap is zondag om 14.30 uur op sportpark Soetendaal.