Janneke Jenneskens (links) probeert Nathalie Loenen af te stoppen.
Janneke Jenneskens (links) probeert Nathalie Loenen af te stoppen. Foto: Henk Lammen

Degraderen? Dat nooit!

Oranje Wit-De Peelkorf 14-21 (9-11). Doelpunten Oranje Wit: Aniek Drabbels, Dionne Drabbels en Carlijn Bonants (allen 3x), Maureen Drabbels (Linda Verlijsdonk, 2x), Janne Gellings, Kim Hendrix en Jessica Klaassens. Doelpunten De Peelkorf: Pia Bartraij (6x), Marly van Asten (5x), Lisa Verlijsdonk (3x), Eline Claessens en Janneke Jenneskens (beiden 2x), Rozan Romme en Linda Verlijsdonk.

Venray | In de hoofdklasse D won De Peelkorf de korfbalderby tegen Oranje Wit met royale cijfers: 14-21. Door de nederlaag zijn de Leunse korfbalsters in de gevarenzone beland.

Door Henk Lammen

De gasten uit Ysselsteyn openden sterk in sporthal De Wetteling en namen via 1-4 een ruime voorsprong: 5-9. In de slotfase kwam Oranje Wit sterk terug en kon de schade bij rust beperken tot twee treffers: 9-11. Coach Erwin Dijkstra van Oranje Wit had vooral van die eerste helft genoten. "Van beide ploegen. Zo moet korfbal gespeeld worden. Het verschil was dat De Peelkorf vooral in de beginfase scherper was in de afronding. Maar ik kan mijn ploeg helemaal niks verwijten. Voor de rust werd er van beide zijden op een hoog niveau gespeeld. Dat stemt me tot tevredenheid." Na de pauze besliste De Peelkorf in een vroeg stadium de derby door uit te lopen naar acht treffers verschil: 12-20. De thuisploeg bleef knokken voor een beter resultaat, maar moest uiteindelijk toch haar meerdere erkennen in een gemakkelijk scorend De Peelkorf. "De tweede helft ging het van onze kant iets minder. Het verschil liep te snel op, waardoor het geen gelijkwaardige partij korfbal meer werd. Als we zo iedere week hadden gespeeld, hadden we al veel eerder punten gepakt. We moeten iedere week blijven groeien om echt resultaten neer te kunnen zetten. Dat is een groeiproces. Veertien doelpunten voor is redelijk, we moeten uiteindelijk doorgroeien naar vijftien tot twintig treffers." Positief aan Leunse zijde was de terugkeer van Aniek Drabbels. Na een lange blessure speelde Drabbels zondag weer een helft mee. "Het is helder dat Aniek een toegevoegde waarde is voor onze ploeg. Een speelster die het team op sleeptouw kan nemen. Daar ben ik blij mee, maar ik vind het vooral mooi voor haar. Dat ze na een langere tijd weer kan spelen en genieten."

Door de zege staat De Peelkorf nog steeds aan kop in de hoofdklasse, terwijl Oranje Wit alle zeilen bij moet zetten in de strijd tegen degradatie. Op zondag 18 december gaat De Peelkorf op bezoek bij KV Rooi, de nummer zes op de ranglijst. Het duel in Schijndel begint om 16.40 uur. Oranje Wit speelt een moeilijke uitwedstrijd tegen de nummer drie in de stand, Altior. Dit duel in Heeswijk-Dinther begint om 16.00 uur. "Een lastige tegenstander, hoewel ze de laatste weken niet lekker draaien. Altior is een fysieke ploeg, daar hebben we het altijd moeilijk tegen. Het is wel een wedstrijd om punten te pakken." Erwin Dijkstra was na afloop van een ding heilig overtuigd. Zijn zesde en laatste seizoen krijgt geen zwart randje. "Degraderen? Dat gaat niet gebeuren. We zijn goede overgangsklasser uitgegroeid tot een stabiele hoofdklasser. En dat blijven we." En zijn eigen toekomst? "Ik ga er even lekker een jaartje tussen uit. Mijn dochters trainen in de jeugd van De Peelkorf. Dat is minstens zo leuk om te doen."