Drie voetbalclubs zondag in actie

VENRAY | Voor de meeste voetbalclubs is de winterstop begonnen. Op zondag 18 december komen nog drie verenigingen in actie.

Volharding speelt in de vierde bekerronde thuis tegen hoofdklasser DESO uit Oss. De aftrap is om 14.30 uur.

Een kwartier eerder beginnen de competitieduels Oostrum-DSV (4F) en BVV'27-HRC'27 (5G). Beide wedstrijden werden op 4 december afgelast vanwege het hard bevroren veld.

Op zondag 29 januari gaat de tweede competitiehelft van start. Daarna zijn er nog drie volle voetbalzondagen (5, 12 en 19 februari) ingepland voordat carnaval in het laatste weekeinde van februari losbarst.

Oostrum onderuit bij hekkensluiter

SVEB-Oostrum 3-2 (2-2).

Doelpunten: Kenny Lommen (2x).

BROEKHUIZENVORST | Voor de tweede keer op rij ging Oostrum onnodig onderuit tegen de hekkensluiter in de vierde klasse F. Na het verrassende 2-1 verlies bij Montagnards, leden de rood-witten nu een 3-2 nederlaag bij SVEB.

Daar zag het in de beginfase niet naar uit. Zonder de geblesseerden Robin Arts, Jannes van Berne en Roy van Delft opende de Oostrumse ploeg al snel de score via Kenny Lommen: 0-1. Even later miste Chris Wilschut een dikke kans op de 0-2. Dat moment bleek de voorbode van een zwakke periode. Uit een kopbal kwam de thuisploeg na ruim een halfuur langszij: 1-1. Even later zag de rood-witte defensie er niet goed uit en SVEB leidde met 2-1. Toch wist Kenny Lommen met zijn tweede treffer nog voor rust de stand gelijk te trekken: 2-2. Na de pauze nam Oostrum het initiatief. Maar het lukte niet om op voorsprong te komen. Een kwartier voor tijd bestrafte de arbiter vasthouden van Ruben Nohlmans met een penalty: 3-2. In de slotfase kwamen de bezoekers niet verder dat een vrije trap op de lat van invaller Tom Janssen.

Leunen verliest thuis van Achates

Leunen-Achates 2-3 (1-3).

Doelpunten: Thomas Weijs en Leandro Loenen.

LEUNEN | Leunen verloor thuis met 2-3 van Achates in de vierde klasse F.

In de eerste helft waren de bezoekers uit Ottersum wat feller in de duels. Na een kwartier nam Achates de leiding: 0-1. Op aangeven van Stefan Jacobs scoorde Thomas Weijs halverwege de eerste helft de 1-1 gelijkmaker. In het laatste kwartier voor de pauze gaf Leunen het duel uit handen door twee tegentreffers te incasseren: 1-3. Na rust joeg de thuisploeg met veel strijd op de aansluitingstreffer. Die viel in de 69e minuut. De Achates-doelman zag er net goed uit bij een vrije trap van Leandro Loenen: 2-3. In de slotfase namen de oranje-witten meer risiso's om nog de gelijkmaker te forceren. Maar de bal viel telkens net niet goed waardoor Achates met de volle buit aan de haal ging.