SSS'18 sleept punt uit het vuur

SSS'18-Geldrop 2-2 (1-0).

Doelpunten: 4. Paul Janssen 1-0; 49. Sidney Gakpo 1-1; 65. Nick Kuylaars 1-2; 90. Koen Verlinden 2-2. Scheidsrechter: Van Daal (Heeswijk-Dinther). Rode kaart: Cas Rutten (SSS'18) na twee keer geel en Coen Jansen (Geldrop).

SSS'18: Massop; Wijenberg, Wout Janssen, Venhuizen en Rutten; Paul Janssen, Rommen (79. Pupovac), Lucassen en Van Bree; Joosten en Verlinden.

OVERLOON | Ondanks dat SSS'18 opnieuw de rode lantaarn in handen kreeg in de eerste klasse D, gaan de Overloners toch met een goed gevoel de winterstop in na de 2-2 remise tegen Geldrop. De laatste drie duels leverden vijf punten op.

Trainer Ales Jurcik kon weer beschikken over Stan Venhuizen en Bas Joosten. De geel-zwarten kwamen sterk uit de startblokken en na vier minuten was het al raak. De aanval begon achterin bij Ken Wijenberg die Paul Janssen inspeelde. Via Bas Joosten en Koen Verlinden ontving Paul Janssen de bal terug en hij scoorde de openingstreffer: 1-0.

Na een kwartier had de thuisploeg de voorsprong kunnen verdubbelen maar Jesse Rommen miste een opgelegde kans. Daarna nam Geldrop het initiatief over. De bezoekers drukten de Overloners in het defensief. De Overloonse verdediging had de handen vol aan de aanvalsgolven maar wist ongeschonden het rustsignaal te halen.

Vlak na de pauze kwam Geldrop toch op gelijke hoogte via topschutter Sidney Gakpo: 1-1. Enkele minuten later zag Bas Joosten zijn doelpoging net naast de paal verdwijnen. Na ruim een uur namen de bezoekers de leiding door een treffer van Nick Kuylaars: 1-2.

Verdediger Cas Rutten kwam handen en voeten tekort om de gevaarlijke Kuylaars af te stoppen. Dat leverde hem twee gele kaarten, en dus rood, op. Met tien man en een 1-2 achterstand zag het er even donker uit voor de Overloonse ploeg. Maar de geel-zwarten herpakten zich en deden niet onder voor de elf bezoekers. Teun van Bree ging linksachter spelen. Met kunst en vliegwerk hield SSS'18 stand. In de slotfase kwam ook Geldrop met tien man te staan toen Coen Jansen direct rood ontving. Het slotakkoord was voor SSS'18. Koen Verlinden legde aan voor een vrije trap op zo'n 25 meter van het doel. Verlinden toonde andermaal zijn specialiteit en de bal verdween onhoudbaar in het doel: 2-2.