Coöperatie Gouden Leeuw van start

Venray | Op donderdag 22 december houdt de coöperatie De Gouden Leeuw Venray de startvergadering in de vergaderruimte van het nieuwe Albert Heijn-gebouw, De Gouden Leeuw 8, van 19.30 tot 21.30 uur.

De afgelopen maanden heeft de coöperatie zich gepresenteerd met zonnepanelen op het dak van Albert Heijn in Venray. De coöperatie heeft als doel te investeren in duurzame energie middels het opwekken van stroom met zonnepanelen en daarmee bij te dragen aan een beter milieu, het laagdrempelig investeren met een inleg van 100 euro per zonnepaneel inclusief lidmaatschap van de coöperatie; gegarandeerd vijftien jaar lang recht hebben op een, één-op- één-verrekening van het kilowattuurtarief, de energiebelasting en een bonus van 40 euro per lid per jaar, minus aftrek van de kosten die de coöperatie maakt voor het ontzorgen. Alle nu aangemelde leden hebben voor de startvergadering een uitnodiging ontvangen. Wethouder Martijn van der Putten in Venray van duurzaamheid en energiebeleid zal als speciale gast deze avond bijwonen. Er zijn nog panelen ter beschikking waarin belangstellenden kunnen investeren. Als ze, als particulier of mkb'er, wonen of hun zaak hebben in de postcodegebieden 5801, 5802, 5803, 5804, 5807 en 5809 en overwegen te investeren in duurzame energie, kunnen ze kosteloos lid worden van de coöperatie met alle voordelen. Ze zijn dan van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen. Indien gewenst kunnen ze nu al zonnepanelen reserveren middels een aanmeldformulier. Aanvragen kan door een mail te sturen naar LLCI@outlook.com, ter attentie van Jacques Lemmen. Scan het ingevulde en ondertekende formulier in en mail het retour of stuur het per post naar Jacques Lemmen, Brennerlaan 13, 5801
KC Venray.


Ondernemerscafé in Ysselsteyn

Ysselsteyn | Het Starterscafé is een initiatief uit de jaren 2011 en 2012.

De jaren waar vele werknemers door omstandigheden of uit vrije wil zijn overgestapt naar zelfstandig ondernemen. Al snel kwamen signalen dat er behoefte was elkaar te ontmoeten om elkaars ervaringen te delen tijdens bijeenkomsten en voorts behoefte om samen in gesprek te gaan over aansprekende onderwerpen die zowel informatief als interactief van aard kunnen zijn. Inmiddels is het initiatief uitgegroeid tot een mooi platform waar ondernemers uit diverse branches vrijblijvend samenkomen om met elkaar het gesprek aan te gaan. Bijeenkomsten met verschillende doelstellingen variërend van aard, onder andere persoonlijke groei, mogelijkheden onderneming, versterken relaties en netwerken en omgaan met communicatie. De overgang van Starterscafé naar Ondernemerscafé was dan ook een vanzelfsprekend vervolg.

Op woensdag 18 januari is er een Ondernemerscafé onder leiding van René Luijten van BS Morgen. De bijeenkomsten van het Ondernemerscafé worden gehouden in Roelanzia in Ysselsteyn. Vanaf 20.00 uur wordt er invulling gegeven door de gastsprekers en vanaf 22.00 uur is er gelegenheid voor een netwerkborrel. Vragen? Neem gerust contact op met één van de werkgroepleden: Peter Verstappen (Verstappen Financieel Advies), Martijn Berende (Gommans & de Wit), Hans Rongen (Café Rest. Roelanzia), Erik Hegger (Cemcolori Nederland BV), Ellen Wismans (Buro Methodiek). Interesse? E-mail deelname naar: info@buromethodiek.nl. Deelname voor het gehele jaar kost slechts
50 euro.


Open dag Injaz

Venray | Activiteitencentrum Injaz houdt op zaterdag 17 december een open dag. De opening van het nieuwe centrum aan de Beukenlaan 2a in Venray wordt verricht door burgemeester Hans Gilissen. De open dag is van 13.00 tot 18.00 uur.

Op het adres was voorheen activiteitencentrum SMAC gevestigd dat vanwege overlast voor de buurtbewoners jaren geleden werd gesloten. Het bestuur van het activiteitencentrum, dat bestaat uit Alia Achour (voorzitter), Mohamed Maftah (penningmeester) en Mohamed Achour (secretaris), wil het activiteitencentrum in de wijk nieuw leven inblazen. "Na 2,5 jaar komt er een nieuw activiteitencentrum met een andere naam en een nieuw imago. Een centrum niet alleen voor de Marokkaanse Nederlanders, maar voor alle buurtbewoners in de wijk. Als Injaz willen we ons inzetten voor alle leeftijdsgroepen en alle wijkbewoners. Jong en oud, man en vrouw", zegt voorzitter Alia Achour. "De subsidie is geregeld, de nieuw statuten zijn opgemaakt, de inschrijving bij de KVK is rond en het pand is opgeknapt door het bestuur en de vrijwilligers. We nodigen alle wijkbewoners uit om een kijkje te komen nemen, wij zullen ons als bestuur voorstellen en het activiteitenprogramma wordt gepresenteerd." Opvallend is dat het bestuur bestaat uit een vrouw en twee heren, met de vrouw als nieuwe voorzitter. Alia Achour: "Voor de Marokkaanse bevolking is dit nieuw, maar we hebben we goed met de gemeente Venray gecommuniceerd, omdat vrouwen in de afgelopen 30 jaar niet toegelaten werden in het bestuur."


Trainingen jeugd Vlakwatercross

Venray | ATV Venray houdt op de zaterdagen 14 en 21 januari voor de jaarlijkse Vlakwatercross extra trainingen voor kinderen die willen deelnemen aan dit tweedaags evenement.

Op het parkoers in het bosgebied van Vlakwater worden deze extra trainingen gehouden en ze zijn bestemd voor jongens en meisjes die willen deelnemen op zaterdag 28 januari aan de Peel en Maas Scholierenlopen en/ of op zondag 29 januari aan de Jumbo-jeugdlopen. De start is beide dagen om 10.00 uur op het terrein achter het Perdstalgebouw bij Jong Nederland. De deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

De trainingen staan onder leiding van trainers van ATV Venray. Nadere informatie www.atvvenray.nl of e-mail info@atvvenray.nl.