Topopleiding voor verpleegkundigen

Venray | Limburg krijgt er een topopleiding bij, speciaal voor jongeren die hun zinnen hebben gezet op een baan als klinisch verpleegkundige in het ziekenhuis.

De nieuwe vierjarige mbo-opleiding, die in september 2017 van start gaat, wordt ontwikkeld door de vijf ziekenhuizen en drie ROC's in deze provincie. Bijzonder aan het lesprogramma is dat het naadloos is afgestemd op de wensen en behoeften van de arbeidsmarkt. Anders gezegd: de Limburgse ROC's (Gilde Opleidingen, Arcus College en ROC Leeuwenborgh) en de ziekenhuizen gaan vanaf september 2017 samen studenten opleiden die precies weten welke klinische zorg patiënten nu en in de toekomst nodig hebben. Hart voor mensen, goede communicatieve vaardigheden en een flexibele instelling zijn daarbij een must.

Buiten de verpleegkundige basistechnieken en de theorie leren mbo-studenten in de Top-Opleiding allerhande extra vaardigheden om goed te kunnen functioneren in deze 21e eeuw. Technologie, niet meer weg te denken in de hedendaagse zorg, krijgt ook veel aandacht. Daarnaast verzorgen medewerkers van de ziekenhuizen lessen met aanvullende lesstof, die zij van belang achten voor het werken in een klinische omgeving. Tijdens de opleiding lopen jongeren stage in minimaal een van de vijf deelnemende ziekenhuizen: VieCuri Medisch Centrum in Venlo-Venray, Laurentius Ziekenhuis Roermond, SJG Weert, Zuyderland Sittard-Geleen-Heerlen en Maastricht UMC+. De stagestructuur sluit precies aan bij het werken in een ziekenhuis. Elk leerjaar omvat minimaal tien weken stage. In de laatste twee jaar werken de studenten vier dagen per week in de kliniek van het ziekenhuis en gaan ze een dag naar school. Met een schat aan praktijkervaring en het mbo-diploma op zak heeft de student straks een grote kans op een baan in het ziekenhuis. Studenten kunnen er ook voor kiezen om zich verder te specialiseren via een hbo-opleiding. Er zijn namelijk afspraken gemaakt met het hbo voor een naadloze doorstroom. Jongeren met een vmbo diploma van de theoretische of gemengde leerweg zorg en welzijn komen in aanmerking voor de verpleegkundige Top-Opleiding. Ook met een overgangsbewijs van havo/vwo leerjaar 3-4 of diploma VZ-IG is aanmelden mogelijk. Gezien het bijzondere karakter van de opleiding vindt er eerst een toelatingsgesprek en een intake plaats. Mocht de opleiding toch niet passen bij de student, dan is er een vangnet ingebouwd. Zij kunnen in dat geval gewoon verdergaan met de reguliere mbo-opleiding Verpleegkundige. Studenten kunnen zich aanmelden voor deze Top-Opleiding bij Gilde Opleidingen, Arcus College of ROC Leeuwenborgh. Voor meer informatie kan een van de open dagen worden bezocht. ROC Leeuwenborgh houdt een open dag op 28 januari en Arcus College op 11 februari. Gilde Opleidingen houdt een informatieavond op 14 februari. Aanmelden kan via beleef.gildeopleidingen.nl.


White Xmas Ball in The B

Venray | In The B in Venray vindt op vrijdag 23 december White Xmas Ball plaats. De zaal wordt in kerststijl omgetoverd met showeffecten en een dansende line-up en begint om 22.00 uur.

Op de line-up staat onder andere de internationaal bekende act Glowinthedark, bekend van de hits Dansen op Labanta, Belazerd, Met je zijn en Elleke keer en zijn samenwerking met gerenommeerde namen als SFB, David Guetta en Ronnie Flex. De avond wordt ondersteund door diverse locals, zo heeft The B Sergio Bailando weten te strikken voor een exclusieve set. De meest bekende local van Venray, Maez, verzorgt een set aan het einde van de avond met de beste muziek om de avond passend af te sluiten. Het publiek wordt verder opgewarmd door Freezafish met de deep en future housesound en Remmomusic zweept de aanwezigen op met zijn selectie uit de top 40. "We willen dat de jongeren uit Venray en omstreken toch een avond samen kunnen uitgaan in de kerstperiode. Om te zorgen dat iedereen zal uitblinken deze avond is er wel een dresscode White", aldus Jeremy Klaassen van The B. Meer informatie is te vinden op de website of facebookpage van The B. Entreebewijzen zijn online en bij de lokale dj's te verkrijgen en kosten in de voorverkoop vijf euro.


Stroopwafels van Lionsclub Venray

Venray | Lionsclub Venray zet zich in om in Venray een kerstdiner aan te bieden aan Venraynaren die met Kerst alleen zijn of het niet breed hebben.

Dit doen zij door het bakken van verse warme stroopwafels, in een gezellige kerstambiance. Met de opbrengst wordt het jaarlijkse kerstdiner gesteund. De stroopwafels worden gebakken op vrijdagavond 16, zaterdag 17 en zondag 18 december op de Grote Markt naast de kerststal in Venray. Op 22 december serveren de Lions alweer voor de dertiende maal een kerstdiner. Samen met de Venrayse kookclub CoCuVe kookt een aantal leden van de Lionsclub Venray in de keuken van 't Anker in Merselo een kerstdiner voor een groep van 65 mensen die in samenspraak met hulpverlenende instanties is uitgenodigd.

De gasten worden opgehaald door de overige leden die zich chique hebben uitgedost. Ze worden tijdens deze gezellige avond getrakteerd op lekker eten, muziek, een kerstvertelling en samenzang. Na afloop van de avond wordt iedereen weer thuisgebracht. Kijk voor meer informatie op: www.lionsvenray.nl.


Dagtocht KBO

Venray | KBO Venray houdt op woensdag 28 december een dagtocht naar Maastricht. Er wordt een bezoek gebracht aan de studio's van L1 radio en tv en er wordt een stadstoer door Maastricht gehouden.

Ook is er gelegenheid om in de stad kerstsfeer te proeven. Vertrek is om 8.00 uur bij De Kemphaan in Venray. Opgeven kan tot 16 december bij Trees Cadirçi via telefoon (0478)581238, e-mail edtreescadirci@ziggo.nl of door middel van een briefje met telefoonnummer in de KBO brievenbus.