Volharding mist stootkracht

Someren-Volharding 3-0 (1-0).

Doelpunten: 18. Stijn Kusters 1-0; 66. Koen de Louw 2-0; 84. Koen de Louw 3-0. Scheidsrechter: Bechay (Cuijk). Toeschouwers: 150.

Volharding: Wieleman; Schepens, Gerrits (61. Duijkers), Tom Kessels en Albers; Verstegen, Blenckers (58. Beurskens) en Evers; Van den Bosch (54. Van Rens), Lenkens en Brouwer.

SOMEREN | Volharding heeft de 1-0 thuiszege op Deurne geen goed vervolg kunnen geven in de eerste klasse D. Op bezoek bij medepromovendus Someren leden de Vierlingsbekers een 3-0 nederlaag. Daardoor liet Volharding de kans liggen om vlak voor de winterstop aansluiting te vinden met de middenmoot.

Trainer Sjoerd van der Coelen had zijn elftal op één positie gewijzigd. Kas van den Bosch loste in de voorhoede Marc van Rens af.

Someren had nog een appeltje te schillen met de bezoekers. Anderhalf jaar geleden duwde Volharding in de nacompetitie Someren uit de eerste klasse. In het wedstrijdbulletin werd nog herinnerd aan die pijnlijke degradatie toen Volharding in Vierlingsbeek de strafschoppen beter nam.

Om revanche te nemen hoefde Someren niet eens voluit te gaan. Het mat acterende Volharding had wel veel balbezit maar wist nauwelijks gevaarlijk te worden.

Someren-keeper Maarten Werts hoefde pas tien minuten voor tijd zijn eerste echte redding te verrichten, na een knal van Jip Verstegen. De Vierlingsbekers mochten tien corners nemen en de thuisploeg slechts één. Ook uit de hoekschoppen wisten de rood-witten geen munt te staan.

Na achttien minuten kwam Someren op voorsprong door Stijn Kusters die goalie Gerben Wieleman kansloos passeerde: 1-0. Direct na rust moest Wieleman tweemaal ingrijpen bij doelpogingen. Uit een steekbal van Jasper Lenkens schoot Kas van den Bosch aan de overzijde voorlangs.

De ziekenboeg raakte nog voller toen eerst Mark Blenckers en even later Roel Gerrits met liesblessures naar de kant moesten. Zij werden vervangen door Joep Beurskens en de debuterende 18-jarige A-junior Stan Duijkers.

Volharding ging een op een spelen en de thuisploeg werd teruggedrongen. Maar in de tegenaanval bleek Someren uiterst effectief. Halverwege de tweede helft scoorde Koen de Louw de 2-0. In de slotfase bepaalde De Louw de eindstand op 3-0. Volharding zakte door het verlies naar de voorlaatste plaats op de ranglijst.