Venraynaar aangehouden voor zedenmisdrijf

Oostrum | De politie heeft een man (56) uit Venray zaterdagavond opgepakt voor een zedenmisdrijf dat vrijdag plaatsvond in Oostrum.

Daar werd in de avond een 21-jarige vrouw uit Venray gedwongen tot seksuele handelingen, ook werd ze misbruikt. De Venrayse werd eerst per fiets achtervolgd totdat de dader onder het viaduct van de Deurneseweg naast haar kwam fietsen. Hij bedreigde haar en dwong het slachtoffer mee te gaan naar de Hulstweg in Oostrum. Hier moest ze afstappen en werd ze seksueel misbruikt. De politie begon na het misdrijf meteen een groot onderzoek en getuigen werd gevraagd zich te melden. Dankzij de tip van een getuige werd de 56-jarige Venraynaar zaterdag aangetroffen op de Merseloseweg in Venray. De man voldeed aan het signalement en werd meegenomen naar het politiebureau.

De politie komt altijd nog graag in contact met getuigen.


Illegale vuurwerkverkoper voor de rechter

Venray | De illegale vuurwerkverkoper die onlangs door undercoverjournalist Alberto Stegeman werd ontmaskerd, moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter. Dat laat een woordvoerster van de politie weten. "Hij heeft drie, vier dagen vastgezeten en moet zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden. Die bepaalt zijn straf." De ontmaskering van de 34-jarige man was zondagavond te zien in het SBS-programma Undercover in Nederland van Alberto Stegeman. "Er is nog geen proces-verbaal tegen hem opgemaakt, want het onderzoek naar een deel van het vuurwerk is nog niet afgerond", meldt de woordvoerster. De aanhouding van de Venraynaar vond plaats op vrijdagmiddag 4 november. Stegeman seinde vooraf de politie in. Die hield de 34-jarige man vervolgens voor de PLUS-supermarkt in de wijk Landweert aan. In de auto van de man werd daarna een grote hoeveelheid zwaar illegaal vuurwerk gevonden. Daar zaten onder meer cobra's 6 en mortieren bij.