Oplossing voor bus Blitterswijck

BLITTERSWIJCK | Op de valreep is er een oplossing gevonden voor het busvervoer van en naar Blitterswijck. Sinds 11 december is met het stoppen van Veolia de lijnbus komen te vervallen. In eerste instantie was er geen alternatief voor Blitterswijck, terwijl bewoners van het asielzoekerscentrum veel gebruikmaken van de busverbinding naar Venray.

Vorige week hebben de provincie Limburg, de nieuwe vervoerder Arriva, het COA en de gemeente Venray een oplossing gevonden.

In de ochtend (tussen 7.00 en 9.00 uur) en aan het eind van de middag (tussen 16.00 en 18.00 uur) rijdt er om het half uur een busje tussen Blitterswijck en het treinstation in Venray. De bus, die maximaal acht personen kan vervoeren, stopt bij de halte op de Oude Heerweg en bij vakantiepark Het Roekenbosch om vervolgens rechtstreeks door te rijden naar het station. Deze regeling geldt alleen op maandag tot en met vrijdag. Op de andere tijdstippen overdag, 's avonds en in de weekenden wordt er een shuttlebus op afroep ingezet. De reis moet minimaal een uur van te voren worden gereserveerd via telefoonnummer 0900–022 40 50. De shuttlebus stopt in Blitterswijck alleen bij de halte op de Oude Heerweg. Dus niet bij Het Roekenbosch.

Voor de achtpersoonsbus in vaste lijndienst geldt het gebruikelijke tarief. Passagiers kunnen zowel met een OV-chipkaart als met een papieren kaartje reizen. In de shuttlebus is daarentegen de OV-chipkaart niet geldig. Reizigers moeten een speciaal kaartje kopen bij de chauffeur. Een korte rit (tot 2 kilometer) kost 1 euro en een langere rit 2 euro. De lijnbus in de ochtend- en middaguren sluit aan bij de tijden van de trein. 's Ochtends vertrekt de eerste bus om 7.00 uur bij Het Roekenbosch en is om 7.12 uur op het treinstation. Daar vertrekt en komt om 7.15 uur de trein naar en van Nijmegen en Venlo. Om 7.18 uur rijdt de bus weer naar Blitterswijck om om 7.30 uur bij Het Roekenbosch te arriveren.