Afbeelding

Pluum voor vrijwilligers

Venray | Match voor Vrijwilligers hield vorige week woensdag een avond voor alle vrijwilligers uit de gemeente Venray in De Witte Hoeve in Venray. Dit jaar vielen niet de organisaties in de prijzen, maar werden individuele vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Zo'n 150 vrijwilligers waren aanwezig, vijftien van hen werden verrast met De Pluum. Zij werden hiervoor aangemeld bij Match. Elke organisatie of vereniging kon één vrijwilliger aanmelden, die tijdens de vrijwilligersavond door locoburgemeester Jan Loonen ook een echte pluim kregen uitgereikt. Voor verenigingen en organisaties hield Match tevens de quiz Wieët ik veul.

De vrijwilligers werden woensdagavond in stijl welkom geheten op de rode loper bij een in kerstsfeer omgetoverde Witte Hoeve. De aanwezigen konden niet alleen genieten van hapjes en drankjes en spelen in een casino, maar ook van een optreden van Transparant. De winnaar van de quiz Wieët ik veul was jeugdvereniging De Springplank.

De ontvangers van De Pluum zijn Max van de Langenberg (Gehandicaptenplatform Venray), Annie Gielens (Zonnebloem Leunen-Veulen-Heide), Rianne de Haart (Fairtradeplatform Venray), Matt Botden (Stichting Oranjebuurt Venray), Geerd van Ochten (De Springplank), Jan van Cuijck (Papierkroam en Ouderenconsulent Synthese), Gerrit Linders (Odapark), Wim Lammertink (Zonnebloem, afdeling Bruukvelt), Anny v/d Voorn (Stichting Wijkcentrum Noord-West), Marion Minten (Omroep Venray), Marcel Janssen (WAUW speciaal voor jou), Mien Goumans-Verheyen (staat al ruim 25 jaar dag en nacht als mantelzorger voor haar zieke echtgenoot klaar), George Brenkman (op aandragen Maud de Beer met ondersteuning van De Zorggroep), André Gooren (volleybal ActiveRooy) en Sjef Pappers (Wereldwinkel Venray).

Op Peel en Maas TV was donderdag een verslag van de vrijwilligersbijeenkomst te zien. Deze uitzending terugkijken kan via het YouTube-kanaal van Peel en Maas TV.

Foto: Simone Swinkels.


Toepwedstrijden in Blitterswijck

Blitterswijck | St. Antonius Abt Gilde Blitterswijck houdt op zondag 17 december voor de 27e keer de jaarlijkse toepwedstrijden in café De Zwart aan het plein in Blitterswijck.

Er wordt getoept voor haan en braadworst en de wedstrijden beginnen om 11.00 uur. De gewonnen etenswaren worden door de gildebroeders aan huis bezorgd.