Reachtruck Masters Otto start

Venray | Het Nederlandse bedrijfsleven kampt met een steeds groter wordend tekort aan ervaren hef- en reachtruckchauffeurs. Om hier iets aan te doen introduceert Otto Work Force de Reachtruck Masters.

Dit is een pool van de beste en meest ervaren chauffeurs in dienst van Otto Work Force. Door te kiezen voor een medewerker uit deze pool verzekeren bedrijven zich van een hef- of reachtruckchauffeur die tot de absolute top behoort van de grootste internationale arbeidsbemiddelaar in Europa. Otto signaleert dat de vraag naar ervaren hef- en reachtruckchauffeurs in Nederland erg groot is. Bedrijven zijn naarstig op zoek naar deze medewerkers omdat hun inwerktijd aanzienlijk korter is en de productiviteit veel hoger. "Daarnaast zien wij ook dat bedrijven een ervaren hef- of reachtruckchauffeur graag vast in dienst nemen waardoor de roulatie van deze chauffeurs bij de klant tot het minimum beperkt wordt",aldus Frank van Gool van Otto Work Force. "Het aanbod wordt daardoor steeds kleiner, terwijl de vraag naar kwalitatief goede hef- en reachtruckchauffeurs alleen maar toeneemt. Met de Reachtruck Masters hopen wij tegemoet te komen aan deze groeiende behoefte."

De Reachtruck Masters betreft een pool die bestaat uit medewerkers met ruime ervaring bij Otto Work Force en is samengesteld aan de hand van verschillende criteria. Zo is er gekeken naar de uren rijervaring, het aantal schade-incidenten, het aantal verschillende machines waarmee de chauffeur heeft gewerkt, de beheersing van de Engelse taal en de motivatie van de medewerker. Alle chauffeurs uit de pool zijn in het bezit van de benodigde certificaten. Bedrijven kunnen vanaf vandaag kiezen voor een hef- of reachtruckchauffeur uit de pool Reachtruck Masters. De hef- en reachtruckers in dienst bij Otto worden continue gescreend en indien geschikt toegevoegd aan deze pool. De eerste geïnteresseerde bedrijven hebben zich inmiddels al gemeld voor de diensten van de chauffeurs van Reachtruck
Masters


Horeca & Food Inspiratie Venray

Oostrum | Horeca & Food Inspiratie in Evenementenhal Venray wordt volledig vernieuwd. De horecabeurs gaat zich focussen op ambacht, kwaliteit en jeugd.

Er worden op de beursvloer themapleinen ingericht, er gelden nieuwe beurstijden en er wordt geïnvesteerd in een kwalitatief kennisprogramma. Evenementenhal Venray wil ook haar geografische ligging benutten om meer Duitse en Belgische deelnemers en bezoekers te verwelkomen. Evenementenhal geeft gehoor aan geluiden uit de markt om de kwaliteit van Horeca & Food Inspiratie Venray verder te verbeteren.

Daarom krijgt de beurs nog meer een eigen karakter. Het nieuwe concept gaat terug naar de klassieke waarden met respect voor het product. Zuid-Nederland wordt als bourgondische parel neergezet voor deze beurs. De kracht van regio Venray is haar interregionale aantrekkingskracht. Nergens worden mensen zo in de culinaire en Bourgondische watten gelegd als in het zuiden van Nederland door een smeltkroes van Franse, Belgische en Duitse invloeden gemengd met de originaliteit en authenticiteit van de klassieke en moderne Nederlandse keuken. Dit vormt de basis voor de volledig vernieuwde Horeca & Food Inspiratie Venray. Evenementenhal gaat op de beursvloer diverse themapleinen inrichten. Elk plein krijgt daarbij zijn eigen aankleding. De jeugd maakt een belangrijk onderdeel uit van het beursconcept. Zo staat beursdag drie in het teken van 'leerlingendag'. Voor hen is er een specifiek kennisprogramma georganiseerd met sprekers als ROC de Leijgraaf, Gastvrijheid in bedrijf en Van der Valk Opleidingen. Ook is er een masterclass van Sweets & Zo en een kookclinic van Lucki Pijpers. Op beursdag 1 en 2 is er eveneens een kennisprogramma met inbreng van diverse sprekers. Voor de komende editie van Horeca & Food Inspiratie Venray heeft Evenementenhal de beurstijden gewijzigd van 13.00 tot 21.00 uur naar 12.00 tot 19.00 uur, omdat het bezoekersaantal gedurende deze openingstijden het meest effectief blijkt te zijn. Horeca & Food Inspiratie Venray is een platform voor exposanten uit de horeca, catering, gastronomie, foodservice en fastservice. Tijdens afgelopen editie kon de beurs rekenen op de belangstelling van bijna 8000 professionals uit de horecabranche. De aankomende editie van Horeca & Food Inspiratie in Evenementenhal Venray vindt plaats op 20, 21 en 22 maart 2017. Meer informatie: www.evenementenhal.nl/horeca.


Theatertour in huiskamers

Overloon | Op de woensdagen 21 en 28 december vindt de eerste editie van de Lónse Huiskamertheatertour plaats.

De deelnemers kunnen op één avond genieten van vier verschillende voorstellingen op vier locaties in Overloon. Onder begeleiding van een gids wandelen de deelnemers in groepen naar vier plekken in Overloon, waarvan drie huiskamers en één verrassingslocatie. Daar wordt telkens een voorstelling gespeeld van ongeveer 20 minuten door spelers van Het Overloons Toneel.

De Huiskamertheatertour start beide avonden om 19.30 uur bij De Pit aan het 14 Oktoberplein 2. Deelnemers dienen uiterlijk 19.15 uur aanwezig te zijn. De tour eindigt eveneens in De Pit, alwaar iedereen kan napraten. Het aantal deelnemers aan de Huiskamertheatertour is beperkt. Er zijn nog een kaarten verkrijgbaar via www.hetoverloonstoneel.nl of via telefoon (0478)642257.


Leestips

Venray | Wie op zoek is naar de nieuwste boektitels of informatie zoekt over favoriete auteurs of titels kan hiervoor terecht bij de bibliotheek.

Boeken van favoriete auteurs of titels binnen het eigen lievelingsgenre, weten mensen wel te vinden. Ook bestsellers zijn geen probleem. Maar hoe vind je de talloze minder bekende boeken die je misschien fantastisch vindt? De bibliotheek heeft de oplossing. Via de publiekscatalogus van BiblioNu zijn lees- en luistertips op te vragen. Meer informatie is te vinden op de website www.biblionu.nl.