Deurautomaten in wooncomplexen

VENRAY | De wooncomplexen aan 't Liene, Merseloseweg en de Gouden Leeuw in Venray krijgen op alle galerijen automatische deuren. De appartementen worden veelal door ouderen bewoond. Ze kunnen vaak lastig de deur naar de galerij of de kelder openen.

Eigenaar Wonen Limburg en de gemeente Venray delen samen de investering van 38.790 euro.

De bewoners hebben al vaker geklaagd over de toegankelijkheid. De toegangsdeuren van de wooncomplexen zijn wel voorzien van deurautomaten. Met een druk op de knop is de deur eenvoudig te bedienen. Eenmaal binnen wordt het lastiger. Om op de galerij te komen of in de kelder, waar de scootmobielstalling is, moet een 'gewone' deur worden geopend. Daarrdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan, vooral voor mensen met een scootmobiel of rolstoel. Vaker wordt de openstaande deur vastgezet, maar de brandweer staat dit niet toe.

De gemeente betaalt mee aan de nieuwe deuren omdat het overheidsbeleid is dat mensen zo lang mogelijk veilig en zelfstandig thuis blijven wonen. Door het plaatsen van deurautomaten kunnen de bewoners veel makkelijker bij hun eigen voordeur komen en wordt de toegankelijkheid van het gebouw flink verbeterd.