Ontvangst van bestuur van Euterpe door gemeentebestuur in 1967.
Ontvangst van bestuur van Euterpe door gemeentebestuur in 1967. Oude foto

Ontvangst Euterpe

Venray | Ontvangst ten gemeentehuize van het bestuur van Harmonie Euterpe ter gelegenheid van het behaalde succes op het Bondsconcours in Blerick op zondag 17 september 1967.

De harmonie behaalde de eerste prijs met lof der jury, promotie naar de Ere-afdeling en tevens het hoogste aantal punten in de afdeling Uitmuntendheid. Daarmee verwierf Euterpe het recht om deel te nemen aan de Nationale Kampioenschappen die dat jaar in Leiden werden gehouden. Ook dat werd een groot succes. Euterpe veroverde het landskampioenschap en Venray stond op zijn kop.

De ontvangst op het gemeentehuis vond plaats op zaterdag 30 september. De vereniging werd door het gemeentebestuur beloond met een bedrag van 300 gulden. Op haar beurt schonk de harmonie een LP met daarop de muziekwerken die in Blerick waren gespeeld. V.l.n.r.: wethouder en locoburgemeester Gradje van Dijk; burgemeester Custers; gemeentesecretaris Henk Vorst; Euterpe-president Lambert Laurensse; mevrouw Lieske Steijvers; dirigent Pierre Steijvers; vicepresident Wiel Kremer; bestuurslid Thei van Els.

De bestuursleden van Euterpe gingen bij officiële gelegenheden altijd gekleed in jacquet en gestreepte pantalon. De ontvangst vond plaats op het oude raadhuis, waar toen nog volop gerookt mocht worden.

Foto: Privécollectie Twan van Els. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas en het Genealogisch Archief van de Gemeente Venray inzien.
Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray