Kaartverkoop Circus Mök 2017

Venray | Al jaren betreedt lokaal en regionaal talent de bühne van Schouwburg Venray tijdens de zittingsavonden van vastelaovesvereniging De Piëlhaas in Venray.

Met hun beste beentje voor zetten de artiesten samen met de commissie Circus Mök ook dit jaar weer een avondvullend programma neer. De meeste artiesten zijn amateurs en al maanden bezig met de voorbereidingen om hun deel van het programma tot in perfectie ten tonele te brengen. Er wordt druk gerepeteerd, bijgeschaafd en weer verder geoefend.

Op vrijdag 3 februari staat de eerste show van Circus Mök op het programma. Het belooft een gevarieerd programma te worden. Kaarten voor de voorstellingen op vrijdag 3, zaterdag 4, woensdag 8, vrijdag 10 of zaterdag 11 februari zijn vanaf 21 december te bestellen via www.schouwburgvenray.nl of aan de kassa van de schouwburg.


Drukke Tuinbouw Relatiedagen

Oostrum | In totaal bezochten 7.918 geïnteresseerden op 29 en 30 november en 1 december de Tuinbouw Relatiedagen Venray 2016.

De beursorganisatie kijkt samen met exposanten terug op een geslaagde beurs. Voor de editie in 2017 is het streven om de beursvloer uit te breiden met meer exposanten op het gebied van boomkwekerij en zacht fruit. Met name beursdag twee kon rekenen op veel belangstelling: 3.194 bezoekers. Ook het symposium Anticiperen op weersextremen was populair met bijna negentig aanwezigen. Tijdens deze bijeenkomst kregen tuinbouwprofessionals inzicht en kennis over klimaatsveranderingen. Het programma werd afgetrapt door Piet Paulusma, één van Nederlands bekendste meteorologen. Aan het eind van beursdag twee werd door het Innovatiefonds voor telers de publieksprijs uitgereikt. Dit gebeurde op het Innovatieplein. De hoofdprijs ging naar Henk Pol met zijn werkgang ondergronds strokenploegen. Het behoud van organische stoffen en minder uitspoelen van nutriënten overtuigden de jury om deze innovatie tot winnaar uit te roepen.

Om Tuinbouw Relatiedagen Venray in 2017 verder te ontwikkelen, hebben meerdere exposanten aangegeven mee te willen denken aan de toekomst van deze beurs. Uit deze betrokkenheid blijkt dat er vanuit de markt veel vertrouwen heerst in de beurstitel. Een wens van exposanten en beursorganisatie is een uitbreiding van de beursvloer met meer exposanten op het gebied van boomkwekerij en zacht fruit. De eerstvolgende tuinbouwbeurs van Evenementenhal is HortiContact op 14, 15 en 16 februari in Evenementenhal Gorinchem. HortiContact is met gemiddeld ruim 450 tot 500 deelnemers de grootste en best gewaardeerde ontmoetingsbeurs voor de glastuinbouw in Nederland.


Kerstconcert in Smakt

Smakt | Muziekvereniging Holthees-Smakt verzorgt op zaterdag 17 december in samenwerking met de a-capellagroep Quintella het jaarlijkse kerstconcert in de St. Jozefkerk in Smakt.

Quintella bestaat uit vijf jonge geschoolde zangers en zangeressen afkomstig uit de omgeving van Venray en Horst. Twee jaar geleden behaalden zij de eerste plaats tijdens het festival Den Bosch Goes a Capella en afgelopen jaar is hun theatershow Cup of Tea in première gegaan. De aanvang is om 19.30 uur. Er zijn entreekaarten te verkrijgen bij de Fa. Wijenberg aan de Gildestraat 4 in Holthees, groente- en fruitbedrijf Van Welie aan de Stevensbeekseweg 9 in Stevenbeek of via telefoon 636773. 't Pelgrimshuis heeft, voorafgaand aan het concert, een driegangen surprisemenu samengesteld. Reserveren voor dit menu kan via telefoon (0478)636228.


Verkoop vliegtuigstoelen

Steyl | Het Wereldpaviljoen in Steyl draait inmiddels twee jaar. Een van de bijzondere attracties van deze nieuwe culturele attractie is de Fokker 50 van vliegtuigmaatschappij JestSTAR die voor de ingang van het paviljoen staat.

De bezoekers nemen plaats op een van de dertig stoelen en beleven dan via een filmpje de vliegreis naar Nicaragua. De aanschaf van de vliegtuigromp was destijds mogelijk dankzij een gift uit Venray. De inrichting en het maken van de film werd mogelijk gemaakt dankzij een speciale sponsoractie. Geïnteresseerden konden een vliegtuigstoel voor twee jaren adopteren voor 200 euro.

De namen van de mensen en organisaties die een stoel adopteerden staan geborduurd op de stoel. De twee jaar zijn om en diverse stoeleigenaren hebben te kennen gegeven de stoel weer voor twee jaren te adopteren. Er zijn op dit moment nog tien stoelen in de aanbieding. Personen en organisaties die interesse hebben om het Wereldpaviljoen te steunen, kunnen zich melden om een van deze bijzondere stoelen te adopteren. Via een geborduurd naamplaatje wordt de naam van de donateur op de stoel of in het vliegtuig bevestigd. Mensen die een vliegtuigstoel kopen, mogen het Wereldpaviljoen gedurende die twee jaren samen met een introducé gratis bezoeken. Nadere informatie: www.wereldpaviljoen.com, e-mail info@wereldpaviljoen.com of neem contact op met René Poels via telefoon (0478)698241, 06-29479110.


Match

Venray | Steunpunt Vrijwilligerswerk Venray Match is voor Venray Beweegt op zoek naar vrijwilligers ter ondersteuning en begeleiding van de voetbalmiddag bij SV Venray, elke zondagmiddag 15+ voor jongeren.

Wensen: Goed kunnen omgaan met jongeren. Match voor vrijwilligers, Dr. Poelsstraat 6 in Venray, telefoon (0478)516995, e-mail info@vrijwilligerswerkvenray.nl.