Rozan Romme scoorde zondag twee keer voor De Peelkorf.
Rozan Romme scoorde zondag twee keer voor De Peelkorf. Foto: Henk Lammen

"Gelijkspel verdiend"

De Peelkorf-Prinses Irene 13-15 (8-8). Doelpunten De Peelkorf: Pia Bartraij en Linda Verlijsdonk (beiden 3x), Rachèl van Meijel, Lisa Verlijsdonk en Rozan Romme (allen 2x) en Eline Claessens.

Venray | De korfbalsters van De Peelkorf leden zondag in de hoofdklasse hun eerste nederlaag in de zaalcompetitie. In sporthal De Wetteling in Venray nam Prinses Irene de punten mee naar huis: 13-15. We hebben het zelf laten liggen", concludeerde aanvoerster Lisa Verlijsdonk van de thuisploeg na afloop.

Door Henk Lammen

Voor aanvang werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het tragische overlijden van Linda van Venrooij, de 20-jarige speelster van de gasten uit Nistelrode. Vanaf het eerste fluitsignaal was Prinses Irene beter bij de les en nam telkens een voorsprong. Pas in de slotfase kwam De Peelkorf beter in zijn spel en gingen beide ploegen rusten met een gelijke stand: 8-8. In de tweede helft sloegen de gasten een gaatje van drie punten (9-12) en lieten in het restant van het duel de thuisploeg niet meer dichterbij komen. De emoties vooraf en de lading van het duel leken de Ysselsteynse korfbalsters in de beginfase meer te verlammen dan de gasten die streden voor hun overleden teamgenote. "Ze straalden echt uit om voor haar te willen winnen, terwijl wij misschien vooral in het begin te voorzichtig speelden. Pas later gingen we de duels ook weer echt aan", erkende Verlijsdonk volmondig. "Maar Prinses Irene is altijd een lastige tegenstander voor ons. Zij kregen volop gelegenheid om te schieten, drie tot vier keer per aanval, terwijl onze aanvallen vaak beperkt bleven tot een schot. Uiteindelijk had er wel meer ingezeten."

Coach Joop Ouderland had ruim na afloop nog steeds de grootste moeite om zijn emoties in bedwang te houden. Scheidsrechter Joos Classens uit Castenray was in zijn ogen de grootste boosdoener. "Hij heeft ons de wedstrijd gekost", wond Ouderland er geen doekjes om. "We hadden zeker enkele stippen en vrije ballen moeten krijgen, duidelijker kon niet", foeterde hij. "Prinses Irene paste het spel aan op zijn leiding en maakte dankbaar gebruik. Zette continu een blok en sneed keer op keer. Ik weiger mijn team zich op die manier aan te laten passen." Aanvoerster Lisa Verlijsdonk relativeerde de woorden van haar coach. "Hij floot misschien niet zijn beste wedstrijd, maar dan wel van beide kanten. In de eerste helft hadden we ook nog twee stippen tegen krijgen", beoordeelde ze het optreden van Classens. Ouderland was er van overtuigd dat een puntendeling terecht was geweest. "Dat was in ieder geval verdiend geweest. Daar was iedereen het wel over eens." De eerste nederlaag was ook voor Verlijsdonk zuur, maar de 25-jarige korfbalster zag nog genoeg perspectief voor het verdere verloop in de zaalcompetitie. "Er is nog geen man overboord. We staan nog steeds in de top drie, onze doelstelling voor dit seizoen. Bovendien zijn alle ploegen aan elkaar gewaagd. Er is dus nog van alles mogelijk in de strijd om de titel." Ondanks de nederlaag blijft De Peelkorf de koppositie delen met Altior en Olympia/DOS. De drie ploegen behaalden zes punten uit vier duels. Op zondag 11 december speelt De Peelkorf de beladen derby tegen Oranje Wit. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 13.25 uur.