Afbeelding

Kerststal met nieuwe schapen

Venray | Pierre Pijpers en Joep Krijnen zijn al dertig jaar actief voor de Stichting Kerststal Venray. Samen met Frank Rozijn zetten zij zich in voor de stichting.

"Frank is van de centen en kijkt of wij volgend jaar nog kunnen draaien", zegt Joep lachend. "Voor de rest doen Joep en ik de invulling voor de kerststal en alles eromheen." vult Pierre aan.

Dat de twee aan elkaar gewaagd zijn, is duidelijk. "Zo'n koppel kom je nooit meer tegen. Wij zijn een geweldig bestuur. We overleggen goed en hebben nooit problemen", vertelt Joep. Daarbij vullen ze elkaar goed aan. Waar Pierre bij de acquisitie gebruikmaakt van zijn netwerk en het papierwerk regelt, is Joep bezig om de kerststal op tijd neer te zetten. Zonder de hulp van andere partijen zou het echter niet mogelijk zijn. Zo draagt Jan Martens zijn steentje bij voor het transport. Kleindieren Sportfokkers Vereniging Venray, familie Arts en Frans van Rosmolen uit Ysselsteyn en Welkoop verzorgen de dieren. Schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan Venray bouwt de kerststal op.

Om de kerststal te onderhouden zijn twee jaar geleden nieuwe houten beelden gemaakt in het Zuid-Duitse Oberammergau. Dit jaar wordt de 'familie' wederom uitgebreid, want voor de herders komen twee nieuwe schapen, die ook weer in Oberammergau zijn gemaakt. Hoewel de stichting veel hulp krijgt van partijen die zich belangeloos inzetten, is zij afhankelijk van giften. De stichting kan gesteund worden door een kaarsje aan te steken, door kaartjes voor de draaimolen of het ponyrijden te kopen, of gewoon door een gift te doen op rekeningnummer NL79 RABO 0128158816.

Pierre en Joep zetten zich ondanks de tegenvallende fondsenwerving nog graag in voor de kerststal en alles daaromheen. "De draaimolen is zo leuk, daar geniet je zelf van", vertelt Joep met een twinkeling in zijn ogen. Pierre stemt daarmee in. "Wanneer de stal staat, zijn wij in principe niet iedere dag nodig. Het is voldoende als we een uurtje gaan kijken. Maar het is zo ontzettend mooi om de gesprekken met bezoekers te voeren en de complimenten te horen. Dan hoor je: 'wat een prachtige kerststal'.

De kerststal wordt dit jaar worden opgebouwd op zaterdag 10 december en is geopend tot en met vrijdag 6 januari 2017.


Kerst-in

Venray | Vocal Group Transparant houdt samen met Vocalgroup Avolon uit Arcen op woensdag 21 december vanaf 20.00 uur een Kerst-in in De Witte Hoeve in Venray. Het wordt een sfeervol kerstoptreden met naast het vertrouwde kerstrepertoire ook volledig nieuw materiaal. De entree is gratis.