Handballers doen goede zaken

Manual-Bergeijk 28-17 (14-10). Doelpunten Manual: Martijn Schütte (9x), Okke Boon (5x), Martijn Vorstenbos (4x), Maarten Lucassen en Stan Spronken (beiden 3x), Mohammed Jamal Beik (2x), Paul Stroy en Pim Vink.

Venray | De handballers van Manual deden zaterdagavond in de strijd om de titel in de derde klasse goede zaken. De Venrayse ploeg won het thuisduel met Bergeijk overtuigend met 28-17. Manual pakte vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief en leidde halverwege de wedstrijd met 14-10. Met een uitstekende jonge keeper Oscar Logister en vier topschutters, Martijn Schütte, Okke Boon, Mohammed Jamal Beik en Stan Spronken in de gelederen, besliste de thuisploeg voor rust al het duel.

Na de pauze verving de ervaren Ronald de Haan als keeper Logister. Met een aantal fraaie reddingen en het stoppen van een zeven meter kweet ook De Haan zich, evenals zijn jongere collega, uitstekend van zijn taak. In de tweede helft bleef het thuisteam sterk spelen en voerde Manual de score verder op. Met name cirkelloper Maarten Lucassen vestigde met enkele fraaie treffers de aandacht op zich. Topscorer aan de zijde van Manual was Martijn Schütte met negen treffers. Op zondag 11 december spelen de Venrayse handballers de topper tegen HBS, met tien punten uit vijf duels de ongeslagen koploper. Het duel in Budel begint om 13.00 uur.

Nederlaag voor handbalsters

Born-Venray 16-15 (7-9). Doelpunten Manual: Maaike Lipman en Loes van Dijk (beiden 4x), Jonna Kessels (3x), Nicole Bouten (2x), Tessa Vorstenbos en Jantine Rongen.

Born | De handbalsters van Manual verloren in de tweede klasse van Born. In Zuid-Limburg gingen de gasten nipt met 16-15 onderuit. Manual begon goed aan de wedstrijd en leidde halverwege het duel met 7-9. In de tweede helft liep de Venrayse ploeg uit naar een voorsprong van vier doelpunten, maar vervolgens verraste Born de gasten met snel spel en won de thuisploeg alsnog met minieme cijfers: 16-15. De doelpunten van Manual kwamen op naam van Maaike Lipman en Loes van Dijk (beiden 4x), Jonna Kessels (3x), Nicole Bouten (2x), Tessa Vorstenbos en Jantine Rongen. Door de nederlaag is Manual gezakt naar de voorlaatste plaats op de ranglijst. Komend weekend zijn de Venrayse handbalsters vrij.