Start cursus Vluchtelingmaatje

Venray | Franciscusgroep Venray start op dinsdag 13 december om 20.00 uur met de cursus Vluchtelingmaatje in protestantse kerk Het Zonnelied aan de Kiosk 6 in Venray.

Vluchtelingmaatjes bieden steun aan asielzoekers met een status die in de gemeente Venray een woning aangeboden krijgen. Een vluchtelingmaatje helpt statushouders wegwijs maken met instanties en mogelijkheden. Ook het samen Nederlands spreken is zeer behulpzaam. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten.

De eerste avond gaat het om kennismaking met elkaar en kennismaking met het project. De cursus wordt gegeven door Hub Vossen, stafmedewerker Dienst Kerk en Samenleving/Aalmoezenier van Sociale Werken. Franciscusgroep Venray is een diaconale stichting die hulp biedt aan mensen in nood die nergens anders terechtkunnen.

Zij staat hen met raad en daad bij en verlenen materiƫle en financiƫle hulp in dringende, individuele noodsituaties. Ook biedt zij ondersteuning aan mensen die anderen willen helpen, bijvoorbeeld door het geven van cursussen. Franciscusgroep Venray is een samenwerkingsverband van de Katholieke parochies in de gemeente Venray en van de Protestantse gemeente Venray. Er is ook contact met andere organisaties om samen te werken daar waar dat mogelijk is.

Meer informatie is verkrijgbaar bij secretaris Nens van der Wijngaard via e-mail info@franciscusgroep-venray.nl.