Oranje Wit na een helft kansloos

Oranje Wit-Olympia/DOS 9-15 (3-9). Doelpunten Oranje Wit: Dionne Drabbels (5x), Nathalie Loenen, Kim Hendrix, Maureen Drabbels en Janne Gellings.

Venray | Oranje Wit ging in de hoofdklasse D onderuit in het thuisduel met Olympia/DOS: 9-15. Na een slecht begin van beide ploegen, pas na een kwartier stond de eerste doelpunt op het scorebord, pakten de gasten het heft in handen en keek de ploeg uit Leunen halverwege al tegen een 3-9 achterstand aan. Het aanvalsvak van Oranje Wit had moeite met de druk die door de gasten werd gegeven en wist zich dan ook weinig kansen te creëren. Olympia/DOS korfbalde gemakkelijker, scoorde eenvoudig en nam een flinke voorsprong. Oranje wit was niet in staat om mee te gaan in het spel, de passing was niet in orde en er werden teveel onnodige fouten gemaakt. In de tweede helft kwam Oranje Wit wat beter in zijn spel, wist meer kansen te creëren in het achterveld en benutte beter de ruimte, maar dat was onvoldoende om de zege van Olympia/DOS in gevaar te brengen.

Op zondag 11 december staat de korfbalderby tegen De Peelkorf uit Ysselsteyn op het programma. De wedstrijd begint om 13.25 uur in sporthal De Wetteling.

SVOC'01 blijft winnen

SVOC'01-VVO 19-15 (9-9). Doelpunten SVOC'01: Sofie de Mulder (6x), Rian Willems (4x), Astrid Classens en Maartje Janssen (beiden 3x), Marloes Cox (2x) en Elien Nabben.

Venray | De korfbalsters van SVOC'01 pakten in de overgangsklasse B de zege tegen VVO: 19-15. Hoewel de thuisploeg zonder overtuiging aan de wedstrijd begon, pakte ze toch de leiding: 5-2. Vlak voor rust kwam VVO op voorsprong (7-9), maar pareerde SVOC'01 nog voor de pauze sterk: 9-9. In de tweede helft was SVOC'01 te sterk voor de sterker dan de gasten en voerde de ploeg de score in rap tempo op naar 18-13 en , de eindstand, 19-15. De doelpunten van SVOC'01 werden gescoord door Sofie de Mulder (6x), Rian Willems (4x), Astrid Classens en Maartje Janssen (beiden 3x), Marloes Cox (2x) en Elien Nabben.

SVOC'01 deelt de eerste plaats in de overgangsklasse B met Klimroos. Beide ploegen hebben de maximale score van acht punten uit vier duels en treffen elkaar op zondag 11 december in sporthal Eureka in Hapert. De topper tussen de beide koplopers begint al om 10.00 uur.

Nipt verlies voor SSS'18: 0-1

SSS'18-OVV'76 0-1 (0-1).

Overloon | De voetbalsters van SSS'18, strijdend tegen degradatie in de eerste klasse D, gingen nipt onderuit in het thuisduel met OVV'76. De wedstrijd in Overloon eindigde in een pijnlijke 0-1 nederlaag voor de hekkensluiter, die daardoor in steeds zwaarder weer komt te verkeren. SSS'18 was zeker niet minder dan de gasten uit Oosteind, maar zag die in blessuretijd van de eerste helft uit een corner toch op een 0-1 voorsprong komen. Ondanks protesten van de geel-zwarte formatie, aan de goal zou een duwfout vooraf zijn gegaan, keurde de scheidsrechter het doelpunt goed. In de tweede helft zette SSS'18 de tegenstander de duimschroeven aan, maar wist de thuisploeg niet een van de vele kansen te verzilveren. Ook paal en lat stonden een verdiend gelijkspel in de weg. SSS'18 besluit de eerste competitiehelft op zondag 11 december met een uitwedstrijd in en tegen Amstenrade, de nummer twee op de ranglijst. Het duel begint om 14.30 uur.

Slordig Venray onderuit: 3-2

Someren-Venray 3-2 (1-0). Doelpunten Venray: Myrthe van de Laar en Marieke Janssen.

Someren | De voetbalsters van Venray, uitkomend in de hoofdklasse B, verloren zondag het uitduel met het lager op de ranglijst geklasseerde Someren. De wedstrijd eindigde in 3-2 zege voor de thuisploeg, die de gasten uit Venray door een goal van Myrthe van de Laar in de eerste helft de leiding zagen pakken. Venray was in de eerste helft de betere ploeg, maar kon dat niveau in de tweede helft niet vasthouden en zag Someren profiteren van het slordige spel van de rood-witten en de drie punten in eigen huis houden. Bij een 2-1 achterstand kopte Marieke Janssen uit een corner de 2-2 gelijkmaker binnen.

Op zondag 11 december besluit Venray de eerste competitiehelft met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Wormerveer. Het duel op sportpark De Wieën begint om 13.00 uur.

Koploper verslaat volleybalsters

IMS/Voltena-ActiveRooy 4-0. Setstanden: 25-19, 25-20, 25-19 en 25-13.

Nieuwenwijk | In de tweede divisie D verloren de volleybalsters van ActiveRooy de uitwedstrijd tegen koploper IMS/Voltena: 4-0. In de eerste drie sets konden de gasten uit Venray de thuisploeg nog bijbenen, maar verloor uiteindelijk toch: 25-19, 25-20 en 25-19. In de vierde set was de koploper enkele maatjes te groot en won met ruime cijfers: 25-13. Door de nederlaag is ActiveRooy met veertien punten uit negen duels gezakt naar de voorlaatste plaats op de ranglijst.

Op zaterdag 10 december spelen de Venrayse volleybalsters een thuisduel tegen VC Velden 2, de nummer zes van de ranglijst. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 18.00 uur.