Sinterklaas kwam maandag met een vrachtschip naar de op- en overslagtoren van Vitelia.
Sinterklaas kwam maandag met een vrachtschip naar de op- en overslagtoren van Vitelia. Foto: Vitelia

'Pakjesboot' Vitelia

Wanssum | Sinterklaas zit alweer op de boot naar Spanje. Desalniettemin vond hij maandag toch nog een gaatje in zijn agenda om met een heel speciale pakjesboot aan te leggen in de haven van Wanssum.

Daarmee waren de Sint en zijn pietermannen getuigen van een heel bijzonder moment voor Coöperatie Vitelia.

Het was het állereerste vrachtschip dat de kersverse op- en overslagfaciliteit van Coöperatie Vitelia voorzag van 1.450 ton grondstoffen. De 31 silo's die deze faciliteit telt zullen de komende weken gevuld worden met onder meer tarwe, mais, gerst en soja. Net na de jaarwisseling wordt de op- en overslag in gebruik genomen. Daarmee kunnen veehouders uit de gemeente Venray, en daarbuiten, in de toekomst nog sneller en efficiënter worden voorzien van veevoer.

Op vrijdag 20 januari 2017 vindt de officiële opening plaats. Op zaterdag 21 januari organiseert Coöperatie Vitelia een open dag waarbij geïnteresseerden een kijkje mogen nemen in de op- en overslagfaciliteit in Wanssum. Met een hoogte van 66 meter is de op- en overslag voor grondstoffen het hoogste gebouw in de wijde omgeving. In de toren worden granen opgeslagen die afkomstig zijn uit de regio, maar ook uit Frankrijk. De granen worden per schip aangevoerd en in Wanssum gelost.

Kijk op de website van Coöperatie Vitelia voor meer informatie.