Désiree Jacobs is komend weekend een van de solisten tijdens Percussion Fantasy.
Désiree Jacobs is komend weekend een van de solisten tijdens Percussion Fantasy. Foto: Henk Lammen

"Ik geniet van het zingen"

Ysselsteyn | Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 december presenteren de slagwerkgroepen van Muziekvereniging De Peelklank uit Ysselsteyn Percussion Fantasy in het kader van het 60-jarig bestaan van de vroegere drumband. Désiree Jacobs is een van de solisten tijdens de show. "Zenuwachtig? Dat ben ik altijd voor een optreden", lacht de 20-jarige Ysselsteynse.

Door Henk Lammen

Percussion Fantasy is een show met slagwerk in alle vormen en maten met bijna veertig slagwerkers verdeeld over drie groepen van De Peelklank. Naast de grote groep slagwerkers is er ook een combo met gitaren, toetsen en zelfs een accordeon. Suzan Spreeuwenberg, Désiree Jacobs en Don Mulders nemen de zang voor hun rekening in een muzikaal evenement met slagwerk, ludieke acts en popnummers van toen en nu. Van Radar Love van de Golden Earring en Eloise van Barry Ryan tot en met Mumford and Sons, David Guetta en Walk the Moon. Désiree verheugt zich op de thuiswedstrijd in De Smelehof: "Ik treed al niet zo vaak op, dan is zingen voor eigen publiek in Ysselsteyn extra spannend. Tegenstrijdig ook, want naast de spanning is het ook ontzettend leuk om op te treden voor veel familie, vrienden en bekenden. Het wordt wel genieten, want we brengen een heel afwisselend programma, al is het merendeel van de nummers pop." Lekker thuis zingen, dat was wat ze altijd leuk vond. Tot ze van verschillende kanten werd aangespoord om meer te gaan doen met haar vocale talenten. Ze nam zangles bij stemcoach Wilmy van der Helm en Neeltje van Doore, de veelzijdige artieste van onder Theater op Bezoek uit Venray. Désiree kreeg de smaak te pakken, maar loopt het liefst niet te koop met haar zangtalent. Ze blijft liever op de achtergrond en timmert dan ook niet echt aan de weg. "Er zijn genoeg mensen in Ysselsteyn die niet eens weten dat ik zing. Tijdens de carnavalsmis bracht ik Os bestaon van Bjorn en Mieke. Iedereen in de kerk keek om, zagen de mensen pas dat ik zong", zegt ze met een bescheiden glimlach. Het is de jonge zangeres ten voeten uit. Podiumangst is een fenomeen dat ook haar in de greep heeft. "Ik had eigenlijk nooit de behoefte om voor publiek op te treden, vond het heel eng. Sta altijd op het podium met het idee wat mensen van mij vinden. Na het eerste nummer stroomt de adrenaline door mijn lichaam. Dan geniet ik ook echt en vind het leuk." De schroom heeft ze inmiddels van zich afgeworpen en de sympathieke zangeres treedt nu regelmatig op. Tijdens de jaarlijkse carnavalsmis in Ysselsteyn, het jubileumconcert Colours of Music van De Peelklank, als backing vocal in musicalgroep Music All Round. De derdejaars studente aan de opleiding verpleegkundige van Gilde Opleidingen in Oostrum weet een ding echter heel zeker. "Ik zal van het zingen nooit mijn beroep maken. Ik geniet ervan, het is ook een echte uitlaatklep voor me, maar werken in de zorg is mijn ding!"

De voorstellingen in de Smelehof in Ysselsteyn zijn op vrijdag 9 en zaterdag 10 december om 20.00 uur. Op zondag 11 december om 15.00 uur is de jeugdvoorstelling, een verkorte versie van de avonden. Voor meer informatie/kaartverkoop zie de website www.peelklank.nl.