Fiets Foetsie? Geef fietsdieven geen kans!

Fiets Foetsie? Geef fietsdieven geen kans! Dat is de naam van de campagne die in Venray in 2014 van start ging om het aantal gestolen fietsen terug te dringen. Fietsers werden geïnformeerd en lokfietsen werden met succes ingezet. Het aantal gestolen fietsen is nu behoorlijk afgenomen. In het eerste half jaar van 2016 zijn er in Venray 117 fietsen gestolen. Beduidend minder dan de jaren ervoor, maar het zijn er nog 117 te veel!

Centrum

De meeste fietsen worden gestolen in het centrum van Venray, maar ook in de dorpen gebeurt het. De cijfers van dit jaar geven aan dat de maanden mei en juni populair zijn bij het dievengilde en de dagen vrijdag zaterdag en zondag. In werkelijkheid worden er natuurlijk meer fietsen gestolen, dit zijn cijfers gebaseerd op aangiften.

Slot

Fietsdiefstal heeft een negatieve invloed op het veiligheidsgevoel en op het gebruik van de fiets als vervoermiddel. Daarom is het van belang te voorkomen dat je fiets gestolen wordt. Het begint met op slot zetten. Het blijkt dat meer dan 60% van de gestolen fietsen niet op slot stond! Kijk op www.venray.nl (Typ "fiets foetsie" in de zoekbalk) voor meer tips om fietsendiefstal te voorkomen.

Binnenkort op wintersport? Vergeet uw paspoort niet!

Met de koude maanden voor de deur, maken veel mensen zich op om op wintersportvakantie te gaan. Uiteraard staat het paspoort of de identiteitskaart dan boven aan het lijstje van mee te nemen spullen. Verloopt uw reisdocument of dat van uw kinderen binnenkort? Maak dan nu een afspraak!

Verlopen

Uit onze gegevens blijkt dat de paspoorten/ID-kaarten van veel kinderen uit de gemeente Venray binnenkort verlopen. Wij sturen hierover een herinneringsbrief.

Kinderen moeten altijd een eigen paspoort of ID-kaart bij zich hebben als ze naar het buitenland reizen. Is het reisdocument van uw kind verlopen, vergeet dan niet een nieuw document aan te vragen. U kunt hiervoor eenvoudig een afspraak inplannen via www.venray.nl. Het nieuwe paspoort of ID-kaart is na vijf werkdagen klaar.

Meenemen

Een nieuw paspoort of id-kaart vraagt u altijd persoonlijk aan. U kunt dit als ouder niet namens uw kinderen doen. Zij moeten altijd meekomen naar het gemeentehuis!

Denkt u verder aan:

Maak meteen een afspraak!

Is uw paspoort of dat van uw kind (binnenkort) verlopen? Maak dan direct een afspraak via www.venray.nl. We verwachten de komende maanden, maar ook de maanden voor de zomervakantie extra drukte. Wacht daarom niet te lang met het maken van een afspraak.

Inzameling grof vuil

Inzameling van grof vuil vindt elke tweede dinsdag van de maand plaats. Op 13 december wordt het grof vuil weer opgehaald. De firma Maessen Recycling voert op afroep deze inzameling uit. Dat betekent dat u zelf de firma Maessen belt om een afspraak te maken, via tel. (0478) 51 31 00.

De kosten zijn twintig euro voor maximaal 2 m³. U moet aanwezig zijn bij de inzameling om te betalen bij de chauffeur. U kunt ook pinnen. U kunt natuurlijk ook zelf uw grof vuil naar het milieustation brengen.