SVOC'01 blijft bovenin meedoen

SVOC'01-VIOS'38 3-2 (1-0).

Doelpunten: Danny Houwen, Maikel Wismans en Rob Houwen.

OIRLO | Op een hobbelig en lastig bespeelbaar veld won SVOC'01 thuis met 3-2 van VIOS'38 in de vijfde klasse G. Daardoor bleef de ploeg van trainer Toon Bongers in het spoor van koploper Merselo.

Het was geen beste wedstrijd. Doordat combinatievoetbal vrijwel onmogelijk was, werd vaak de lange bal gehanteerd. Het was daardoor een rommelig duel. De bezoekers uit Beugen begonnen goed maar gaandeweg nam SVOC'01 het initiatief over.

Na een halfuur viel de openingstreffer. Johan Gommans onderschepte de bal waarna Tijs Loonen vanaf de achterlijn Danny Houwen voor het doel vond: 1-0. Nog voor rust moest doelman Nick Classens twee keer in actie komen om de gelijkmaker te voorkomen.

Vlak na de pauze scoorde VIOS'38 toch de 1-1. Maar een minuut later leidden de tricolores weer. Uit een vrije trap van Marthijn Coppers kopte Maikel Wismans de 2-1 binnen. SVOC'01 drukte door en nog binnen het uur viel de 3-1. Topschutter Rob Houwen brak door over rechts en hij rondde koeltjes af met een schuiver in de lange hoek. In de blessuretijd kwam VIOS uit een vrije trap nog terug tot 3-2.